4000 børn under lup i 18 år


4000 børn under lup i 18 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En historisk stor undersøgelse blandt 4000 odenseanske babyer skal kortlægge danskernes sundhedstilstand.

Otte ud af ti babyer, der de kommende par år bliver født som odenseborgere, skal efter planen deltage i den største og mest grundige undersøgelse lavet på Odense Universitetshospital nogensinde.

I et tæt samarbejde med Odense Kommune og Syddansk Universitet skal de cirka 4000 babyer - og deres forældre - følges fra graviditeten og 18 år frem og forhåbentlig give svar på en række spørgsmål om børns sygdom og sundhed.

- Det specielle ved undersøgelsen er blandt andet, at de sociale faktorer og mere bløde data tages med, forklarer projektkoordinator Henriette Kyhl.

Eksempelvis registreres forældrenes uddannelse, etniske baggrund, adresse og alder sammen med vægt, højde, sygdom, alkohol- og rygevaner.

Alt det bliver kædet sammen med børnenes ve og vel - dels i moderens mave og dels i de første 18 år udenfor. Både når det gælder den fysiske og psykiske tilstand.

- Det overordnede formål er at finde ud af, hvad der fremmer børns sundhed, og hvad der mindsker deres trivsel, siger Henriette Kyhl.

Idéen er således, at kommunen undervejs i projektet skal omsætte nye opdagelser til nye forebyggende initiativer, fortæller stadsdirektør i Odense, Jørgen Clausen.

- Vi håber at kunne hjælpe borgere tidligere og dermed meget billigere i forbindelse med for eksempel fedme eller psykiske problemer, når vi får mere konkret viden.

Og det er ikke kun odenseanere, der skal have glæde af den forventede nye viden.

Allerede nu har også udlandet vist interesse for at følge med de kommende 18 år.

caje@fyens.dk

4000 børn under lup i 18 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce