4000 børn følges i stor sundhedsundersøgelse


4000 børn følges i stor sundhedsundersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alle gravide i Odense får tilbud om at deltage i unikt forskningsprojekt

Odense: Fra nu af og to år frem vil alle gravide i Odense Kommune få et tilbud om at deltage i forskningsprojektet, "Odense Børnekohorte"

Kohorte betyder, at man følger en bestemt gruppe mennesker over en periode, og i dette tilfælde handler det om at følge 4000 børn fra fosterstadiet, til de fylder 18 år.

Projektet er et samarbejde mellem Odense Kommune, Odense Universitetshospital og Syddansk Universitet.

For forældrene vil deltagelse i undersøgelsen betyde, at de får et grundigt indblik i deres barns sundhed gennem hele opvæksten.

Gennem projektet undersøges både fysiske, psykiske, sociale og miljømæssige forhold, som kan have betydning for børns sundhed. De fleste undersøgelser i projektet vil ske i kombination med de undersøgelser, som man i forvejen går til hos jordmoder, sundhedsplejersken eller egen læge.

For Børn- og Ungerådmand Stina Willumsen, er der flere perspektiver i projektet:

- Projektet skal give os en unik mulighed for at få mere viden om børns sundhed - eller mangel på samme. Og den viden skal vi bruge til at målrette de mange sundhedsfremmende og forebyggende tiltag, som vi allerede har. Projektet er også enestående både nationalt og internationalt. Så vi håber da også, at det kan skabe grundlag for forebyggelse både i Danmark og ude omkring i verden, siger Rådmand Stina Willumsen

Du kan læse mere om projektet her:

http://www.odense.dk/Topmenu/B%C3%B8rn/Sundhed/Odense%20Boernekohorte.aspx

4000 børn følges i stor sundhedsundersøgelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce