400 berømtheder på lynvisit - går i parade gennem byen


400 berømtheder på lynvisit - går i parade gennem byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VIP-INVASION: De fleste kendte kommer med særtog til Odense lørdag den 2. april

ODENSE:Det største politiopbud siden kronprinsbrylluppet vil på tæt hold følge de hundredvis af berømtheder, der besøger København og Odense i forbindelse med fejringen af 200 året for digteren H.C. Andersens fødsel.

PET (Politiets Efterretningstjeneste) er stærkt involveret i den intensive overvågning af gæsterne, hvoraf der er flere udenlandske toppolitikere.

De mange politifolk ventes dog ikke at forhindre folket på gaden i at komme helt tæt på de flere hundrede berømtheder inden for kultur, sport og politik, der lørdag den 2. april er på lynvisit i Odense.

Parade af berømtheder

Blandt dem, som ventes på slentretur i Odense, er repræsentanter for Kongehuset og regeringen, medie- og sportsstjerner, teater- og filmfolk, politikere, entertainere, borgerretsforkæmpere, forfattere, musikere, sangere samt andre kulturpersonligheder.

Hele Kongehuset har meldt sin ankomst til åbningsweekenden, men endnu vides det ikke, om alle kommer til Odense.

Blandt dem, der kan være på vej, er den brasilianske fodboldlegende Pelé, den chilenske stjerneforfatter Isabel Allende, agent 007-ikonet Roger Moore, Kinas basketstjerne Yao Ming, sangidoler som Harry Belafonte og Suzanne Vega samt stjernen fra filmen "Thelma and Louise", Susan Sarandon.

Desuden kommer den tidligere tyske kansler Helmuth Schmidt, der er medlem af HCA-Fondens præsidium.

Der er ikke hundrede procent styr på, hvem der kommer, og hvem der ikke har tid, men de sidste tråde er netop nu ved at blive redt ud.

Det ligger fast, at de mange kendte efter velkomstreceptionen på rådhuset, alt efter vind, vejr og hensyn til sikkerhed, skal gå i parade den forholdsvis korte tur fra Flakhaven til H.C. Andersens Hus.

Kronprinsparrets rute

Det er den samme lille rute, som Kronprinsparret i sommer var en lille times tid om at gå. De tog sig også tid til hilse på flere hundrede mennesker.

Efter rundvisning med adskillige guider i det berømte hjørnehus, hvor selve eventyret blev født i 1805, går berømthederne videre over toppede brosten til Hotel H.C. Andersen, hvor frokosten står parat.

Her i Hans Jensens Stræde og ved hotellet, må man gå ud fra, at folket - også her - kan komme så tæt på de berømte, at de kan fotografere dem - eller måske endda hilse på dem.

Priserne uddeles

Efter frokosten i restauranten og i kælderen under foyeren går de internationale gæster ind i Carl Nielsen-salen for at overvære ceremonien, hvor HCA-fondens pris på 50.000 Euro overrækkes - formentlig af dronning Margrethe.

Desuden uddeler priskomiteens tre H.C. Andersen ærespriser.

Efter halvanden times højtidelighed er det slut. Så går turen tilbage til banegården, hvor særtoget venter lynvisit-gæsterne, som skal tilbage til Hovedstaden for at gøre sig klar til den nationale arena, hvor de skal være en ikke ubetydelig VIP-del af det store show "Once upon at time".

400 berømtheder på lynvisit - går i parade gennem byen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce