Odense Banegård Center skal bygges om for 35-40 millioner kroner. Kommunen vil indrette et Borgernes Hus på stedet.

Odense Centralbibliotek bliver liggende i banegårdscentret, hvor det vil få selskab af byens musikbibliotek. Musiksamlingen har i dag hjemme i den gamle banegård kort derfra.

De to institutioner bliver i fremtiden dele af det nye begreb Borgernes Hus, som karakteriseres som et "moderne forsamlingshus." Ud over bibliotekerne skal det omfatte Borgerservice, Center for civilsamfund og Frivilligcenter Odense.

Indgang fra gaden

Borgernes Hus bliver på 10.000 kvadratmeter og vil få indgang i gadeplan direkte fra Østre Stationsvej.

Det vil stå klar midt i 2017.

Ombygningen af banegårdscentret vil ske i samarbejde mellem ejeren, ATP, og Odense Kommune, således at ATP bliver medinvestor i Borgernes Hus.

Mennesker mødes

I en pressemeddelelse fra Odense Kommune beskrives det nye sted således:
- Med Borgernes Hus nytænkes måden, hvorpå Odense Kommune og Odenseanerne i fællesskab yder og skaber velfærd på. Nøgleordene er læring, formidling, civilsamfund, aktivitet, fællesskab, samarbejde, skaberkraft og gensidig inspiration.

- Borgernes Hus bliver et moderne forsamlingshus, hvor mennesker mødes omkring fælles interesser på tværs af samfundslag, aldersgrupper og kulturer. Borgernes Hus understøtter, at ting kan ske, hedder det i pressemeddelelsen.

  • Byline

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidende/Fyens.dk og skriver især artikler om det fynske erhvervsliv. Tidligere har jeg arbejdet på Dagbladet Børsen, Månedsmagasinet Penge og Privatøkonomi, Aalborg Stiftstidende og Dagbladet i Roskilde. Jeg er medlem af bestyrelserne for Odense Journalistforening og for KFUM-Spejderne Gråbrødre Gruppe i Odense. Jeg er født i Fredericia men bor nu i Åløkkekvarteret i Odense i et gammelt hus, som jeg ejer sammen med min kone, der er freelancejournalist og især arbejder for Fagbladet 3F. Vi har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
7
Læserne: Borgerhus i OBC er spild af skattekroner

Læserne: Borgerhus i OBC er spild af skattekroner