40 kommunale legepladser nedlægges

Kvarterets unger kan nu tumle rundt på den øde legeplads på Munkemaen i Søhus. To gynger og et klatrestativ står ensomme på den lille, grønne plads, der i år skal nedlægges sammen med 40 andre legepladser i Odense.
Foto: Poul Madsen

40 kommunale legepladser nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Over hele Odense er der grønne arealer, hvor byens unger kan spille bold, gynge eller lege i sandkassen.

40 legepladser er dog så nedslidte og sparsomt benyttede, at Odense Kommunes Park- og Vejafdeling har valgt at sløjfe dem.

Mange af dem er 20-25 år gamle, og i stedet for at renovere dem bliver de i løbet af året helt nedlagt på grund af byrådets spareplan for 2002.

Legepladserne ligger både i indre by og i ydreområderne, men fælles for dem er, at de enten er uinteressante at lege på, alt for slidte, ikke lever op til sikkerhedskravene eller kun sjældent bliver leget på.

Den geografiske beliggenhed er også taget med i overvejelserne om, hvilke pladser der skal lade livet.

Åens ungdomsområde

Odense har i alt 120 legepladser, og af dem bliver 19 i samme åndedrag renoveret, så børnene kan boltre sig med tip-top redskaber.

Ungerne kan således glæde sig over helt nyt legeudstyr, der bliver opstillet i nogle af deres oaser.

Nede ved åen over for Giersings Realskole har de skater-lystne for eksempel et frirum, hvor nye trick og svære hop bliver luftet over for kammeraterne.

Den lille karrusel bliver fjernet, men Nonnebakkens legeplads skal fremover laves til et endnu bedre ungdomsområde, så teenagere og andre brugere kan få et fedt sted at spille beachvolley eller stå på rulleskøjter.

40 kommunale legepladser nedlægges

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce