30 procent: Mercado slækker på ghettokrav til daginstitutionerne

Børne- og socialminister Mai Mercado: - Det vigtigste for mig er, at flere børn får en bedre start. Jeg har ingen intentioner om at lave noget, der generer kommunerne. Til gengæld vil jeg have, at de begynder at arbejde i den rigtige retning. For mange har alt for længe siddet med hænderne i skødet. Foto: Michael Bager

30 procent: Mercado slækker på ghettokrav til daginstitutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Det bliver lettere for kommunerne at imødekomme den del af regeringens ghettoaftale, der handler om daginstitutioner og en bedre fordeling af børn fra udsatte boligområder.
  • Et skarpt tidskrav på fem år bliver nu ændret fra at være et ultimativt krav til at blive et pejlemærke.

Odense Kommune får lidt længere tid til at imødekomme et af punkterne i regeringens ghettoaftale. Det er den del, der handler om, at hver enkelt daginstitution maksimalt må indskrive 30 procent børn fra udsatte boligområder, når de optager nye børn.

Her har kommunerne muligheden for at søge dispensation for at nå de 30 procent inden for "maksimalt fem år". Men det kan blive et problem i Odense og i flere af landets andre udsatte boligområder. Og efter forslaget har været i høring, er formuleringen nu blødt op.

Fremover skal byrådet i en dispensationsansøgning i stedet sandsynliggøre, at den "arbejder målrettet på" at nå målet om de maksimalt 30 procent efter "som udgangspunkt 5 år."

Vigtigste at hjælpe børnene

Ændringen er lavet for at imødekomme, at flere kommuner arbejder i den rigtige retning, siger børne- og socialminister Mai Mercado (K), der i sidste uge var på besøg i Daginstitutionen Granparken i Vollsmose.

- Hvis kommunen kan sandsynliggøre, at de har andre tiltag, der forfølger målsætningerne i loven, bare tilpasset lokale forhold, er det lige så godt. Det vigtigste for mig er, at flere børn får en bedre start. Jeg har ingen intentioner om at lave noget, der generer kommunerne, men til gengæld vil jeg have, at de begynder at arbejde i den rigtige retning. For mange har alt for længe siddet med hænderne i skødet, og derfor er jeg oprigtig bekymret for, at vi er for sent ude, så vi ender med at have rene indvandrerdaginstitutioner, ligesom man i dag har rene indvandrerskoler og -gymnasier, siger hun.

Indstillingen for passiv

Under sit besøg i Granparken fik Mai Mercado den melding, at det "nu var godt, at man kunne være mere opsøgende over for forældrene". Underforstået, at nu skulle man jo gøre det.

- Men, siger ministeren, hvorfor har man ikke tænkt sådan noget før? Der er færre i de udsatte boligområder, der går i daginstitution sammenlignet med andre steder, og derfor har man f.eks. i Københavns Kommune gjort en aktiv indsats for at få flere med.

- Jeg synes, det er godt, at Odense nu også vil begynde på det og bevæge sig den rigtige vej, men det havde været bedre, hvis man havde gjort det af sig selv og ikke ventet på en parallelsamfundsaftale fra regeringen.

30 procent: Mercado slækker på ghettokrav til daginstitutionerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce