30-årig mand fængslet: Politiet fandt skarpladt 9mm-pistol i hans postkasse

Grundlovsforhøret begyndte onsdag klokken ni i Retten i Odense. Arkivfoto: Michael Bager.

30-årig mand fængslet: Politiet fandt skarpladt 9mm-pistol i hans postkasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 30-årig mand fra Vollsmose er onsdag blevet fremstillet i grundlovsforhør for lukkede døre. Han er sigtet for våbenbesiddelse og er nu varetægtsfængslet indtil foreløbigt den 8. maj.

Retten i Odense har onsdag formiddag valgt at varetægtsfængsle en 30-årig mand. Det skete ved et grundlovsforhør for lukkede døre.

Den 30-årige blev anholdt og sigtet for våbenbesiddelse, efter politiet tirsdag morgen klokken kvart over ni fandt et skarpladt våben i mandens postkasse foran hans bopæl i Granparken i Vollsmose.

I postkassen lå, ifølge anklager Kirsten Flummer, en 9mm-pistol med fyldt magasin.

Anklageren bad retten om, at dørene blev lukket af hensyn til sagens opklaring. Det valgte dommer Mette Brock Hansen at lytte til og bad derfor pressen om at forlade retssalen.

Den 30-årige, der mødte op i sportstøj og med en krykke under den ene arm, er varetægtsfængslet til den 8. maj.

Næste skridt for politiet er at foretage tekniske undersøgelser af våbnet, blandt andet for at lede efter eventuelle dna-spor.

Flere episoder

Anholdelsen og fundet af pistolen sker i kølvandet på flere episoder i Odense, hvor politiet har måttet anholde et større antal personer.

Søndag aften så vidner en bevidst påkørsel af en person i Heltzensgade, hvor politiet fandt tre forulykkede biler. Senere blev en hvid Mercedes med store skader og blodrester fundet i Ørstedsgade. Den påkørte person er ikke dukket op. Hændelsen fandt sted kort efter en anmeldelse om et stort slagsmål mellem to grupper i Korsløkkehaven. Et område, som tidligere er blevet nævnt i forbindelse med den ene gruppering i bandekonflikten. Tre personer blev anholdt natten til mandag og løsladt igen efter afhøring.

Og tirsdag aften blev hele ni personer anholdt i Victoriagade efter en biljagt i Skibhuskvarteret og Vollsmose. De ni blev anholdt for at opretholde ro og orden, men politiet løslod dem igen, da det ikke står klart, hvem der har kørt bilerne, og førerne derfor ikke kan sigtes.

- Personerne er fra et miljø, hvor man ikke er så meget for at snakke, sagde vagtchef ved Fyns Politi Thomas Bentsen.

Politiet indførte i en længere periode både visitationszone og en skærpet strafzone efter tre skudepisoder i januar og februar, som af Fyns Politi blev beskrevet som del af en verserende bandekonflikt. Zonerne blev ophævet 7. marts, hvor trygheden ifølge politiet umiddelbart var genskabt.

Den tredje april ledte politiet sammen med 25 soldater efter fragmenter fra projektiler og patroner efter skyderierne i Vollsmose. Der blev gjort flere fund, som politiet dog ikke ønskede at uddybe.

Fem mænd sidder varetægtsfængslet sigtet for drabsforsøg efter den seneste skudepisode 20. februar, hvor der blev skudt mod en mand og hans fireårige søn på Bøgetorvet i Vollsmose.

30-årig mand fængslet: Politiet fandt skarpladt 9mm-pistol i hans postkasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce