Log ind

2,6 millioner grunde til drab

 • 2,6 millioner grunde til drab
  1 / 3
  Huset på Irisvej hvor mordet på Henrik Nordstrøm Hansen blev begået
 • 2,6 millioner grunde til drab
  2 / 3
  Den gule villa på Irisvej 6 står, som de sidste politi-teknikere efterlod den. Og med højt ukrudt, knuste ruder og sodet interiør der minder om, hvorfor Hanne Nordstrøm Schultz og Kenneth Erbs skal sidde i fængsel de næste mange år.
 • 2,6 millioner grunde til drab
  3 / 3
  Huset på Irisvej hvor mordet på Henrik Nordstrøm Hansen blev begået

Artiklen er mere end 30 dage gammel

| Opdateret
ODENSE: Det var ingen ny oplevelse for beboerne på Irisvej, da den beige caravan varebil søndag den 21. marts 2004 ved 15-tiden parkerede foran nummer 6.

Der havde den nemlig været parkeret flere gange i de forudgående måneder. Så sent som lørdag var varebilen forbi tre gange.

Da den beige caravan kørte væk søndag omkring 16.30 var villa-livet på Irisvej for altid forandret.

KENNETH ERBS

er 36 år

har ingen uddannelse, men har efter eget udsagn "en bred vifte af kvalifikationer"

har en gæld på 240.000 kroner (90.000 han skylder væk og en helt ny motorcykel)

fik sygedagpenge i 2002 og 2003, men tjente ekstra ved at sælge mobiltelefoner og -tilbehør og kræmmervirksomhed

har været kæreste med Hanne Nordstrøm Schultz i fem-seks år. Sammen har de en datter, der i dag er fire år

bor i Fredericia, men har mest opholdt sig i Hanne Nordstrøm Schultz' lejlighed i Middelfart

har siddet varetægtsfængslet siden 22. marts 2004.

Det vidste beboerne bare ikke. Endnu.

Naboerne på Irisvej fik først en idé om, at der var noget helt galt i nummer 6, da en mand ved midnat vendte tilbage og hældte benzin ud flere steder i den gule villa - og satte ild til.

Det øredøvende drøn fra den eksplosionsagtige brand var ikke til at tage fejl af - eller sove fra.

Pludselig var det brandfolk og politibetjente, der parkerede deres biler ved Irisvej 6.

HANNE NORDSTRØM SCHULTZ

er 31 år

er uddannet kontorelev hos Odense Politi

har været syg siden 1999. Først var hun på sygedagpenge, men siden kontanthjælp

har en gæld på 12.000 kroner og et studielån på omkring 50.000

først da hun var ni år, fandt hun ud af, at Henrik Nordstrøm Hansen var hendes far

kendt skyldig i manddrab, selv om det ikke var hende, der aktivt slog Henrik Nordstrøm Hansen ihjel. Men hun var med til at planlægge drabet og blev derfor dømt

har været kæreste med Kenneth Erbs i fem-seks år. Sammen har de en datter

har siddet varetægtsfængslet siden 22. marts 2004.

Da brandfolkene gik i gang med at slukke ilden, vidste ingen, at husets ejer, Henrik Nordstrøm Hansen, lå på gulvet i vaskerummet i kælderen. I en stor pøl af sit eget blod. Dræbt af svigersønnen, Kenneth Erbs, mens hans egen datter, Hanne Nordstrøm Schultz, så til.

Vinkede farvel

Men det fik politiet hurtigt færten af, og allerede om mandagen, den 22. marts, blev Hanne Nordstrøm Schultz og Kenneth Erbs anholdt.

Og selv om de længe nægtede ethvert kendskab til drabet, var politiet ikke i tvivl om, at det var på rette spor.

Hanne Nordstrøm Schultz og Kenneth Erbs besøgte Henrik Nordstrøm Hansen den søndag eftermiddag. Det benægtede de heller ikke, men de hævdede i første omgang, at Henrik Nordstrøm Hansen vinkede farvel, da de kørte hjem.

En nabo så en mand løbe væk fra Irisvej 6 kort efter, branden var startet. Han løb hen mod en beige varebil, der var parkeret ved Q8-tanken. Varebilen kørte væk med slukkede lygter.

Og så var der lige motivet. En arv på i alt 2,6 millioner kroner. Det var i følge politiet mere, end især Hanne Nordstrøm Schultz kunne stå for. Den eneste grund til, hun besøgte sin far, var penge, fik politiet fortalt af mange forskellige i både fars og datters omgangskredse.

De 2,6 millioner kroner arvede Henrik Nordstrøm Hansen fra sin far, Arthur Hansen, 83 år, der døde i februar 2004 efter længere tids sygdom.

Han efterlod huset på Irisvej, der er vurderet til 840.000 kroner, og en bankkonto med 1,8 millioner kroner til sit eneste barn.

Henrik Nordstrøm Hansen fik et arveforskud på 100.000 kroner, og det var han ikke bleg for at fortælle andre om.

Misbrug

Det var først, da Arthur Hansen blev syg, Hanne Nordstrøm Schultz og Kenneth Erbs begyndte at komme tit i villaen på Irisvej.

For Hanne Nordstrøm Schultz havde ikke det bedste forhold til Henrik Nordstrøm Hansen. Hun betragtede ham ikke som sin far, fortalte hun under retssagen. Hun savnede ham heller ikke.

Hanne Nordstrøm Schultz' forældre gik fra hinanden, da hun var spæd, og først da hun var ni år, fik hun at vide, at Henrik Nordstrøm Hansen var hendes biologiske far.

Men det var ikke meget, far og datter så til hinanden. En forklaring på det gav Hanne Nordstrøm Schultz i retten. Hun var blevet misbrugt seksuelt af sin far.

Når hun var på ferie hos faderen, skulle de sove i samme seng. Uden tøj på. Og han rørte seksuelt ved hende.

Så var der en episode ved et kolonihavehus, hvor hun skulle smide tøjet foran andre mænd.

Så sent som i december 2003 skulle Henrik Nord-strøm Hansen igen have overfaldet sin datter ved at kysse hende i ansigtet og forsøge at tage bukserne af hende.

Heller ikke Kenneth Erbs var helt tryg ved sin svigerfar. Han opførte sig underligt og antydede, at Kenneth Erbs skulle være bøsse, og ikke mindst stillede han spørgsmål om Kenneth Erbs' og Hanne Nordstrøm Schultz' sexliv.

Henrik Nordstrøm Hansen skulle også have stukket hånden ned i trusserne på Hanne Nordstrøm Schultz og Kenneth Erbs' fælles datter.

Lørdag

Men det var altså ikke episoder, den lille familie meldte til politiet - eller som holdt den væk fra Irisvej 6 og Henrik Nordstrøm Hansen.

Tværtimod.

Derfor mødte Hanne Nordstrøm Schultz og Kenneth Erbs op på Irisvej 6 flere gange den 20. og 21. marts 2003.

Efter eget udsagn for at hjælpe Henrik Nordstrøm Hansen med at pakke gamle ting ned efter Arthur Hansens død. Og så ville Kenneth Erbs gerne have fat i 50 trækasser, han kunne sælge på kræmmermarkeder.

Men weekenden sluttede i stedet med et drab og en eksplosionsbrand.

Deres datter blev passet af hans forældre i Jordløse, fordi de skulle til en elektronikmesse i Tyskland. Akkurat som de havde været i 2002.

Men den tur blev aflyst fredag eftermiddag, da Kenneth Erbs fandt ud af, at der var problemer med et tandhjul i varevognen. Derfor turde han ikke køre hele vejen til Tyskland.

I stedet blev det til adskillige ture mellem Middelfart og Odense.

Tre i løbet af lørdag den 20. marts. Dog uden at de fik fat i Henrik Nordstrøm Hansen.

I stedet besøgte de en af farens venner, hvor de var, indtil de skulle på Mongolian Barbeque i Odense.

Den ældre herre var i gang med at se OB og Brøndby spille i superligaen - en kamp, der blev vist i tv, og som OB vandt 1-0. Han var ikke glad for besøget, for han kunne ikke lide hverken Hanne Nordstrøm Schultz eller Kenneth Erbs, som han omtalte som "den lille hund". Hun ville altid have penge.

Det fik hun også denne aften. 150 kroner til deres restaurantbesøg, for de havde tilsyneladende ikke penge nok med.

Og så kørte de.

Søndag

Klokken er 9.50, da Hanne Nordstrøm Schultz ringer til sin far søndag formiddag. De aftaler, at hun og Kenneth Erbs skal komme lige over middag. Så skal der én gang for alle ryddes op i boet efter Arthur Hansen.

Klokken bliver godt tre, inden de kommer.

Henrik Nordstrøm Hansen giver en tår at drikke, før de går i kælderen for at arbejde.

Først arbejder de alle tre - i stilhed. Men på et tidspunkt går Hanne Nordstrøm Schultz op fra kælderen. Hun skal tisse, er tørstig og træt af de mange spindelvæv, der er i kælderen.

Hun går ud i køkkenet og tager et glas vand, mens hun kigger ud af vinduet. Her står hun, indtil hun pludselig hører hævede stemmer og tumult fra kælderen.

Hvad der helt nøjagtigt skete i kælderen, da Kenneth Erbs og Henrik Nordstrøm Hansen var alene, er ikke helt klart.

For Kenneth Erbs havde meget svært ved at forklare, præcis hvad der fik ham til at tage sin lommelygte frem og slå sin svigerfar mindst otte gange i hovedet med den.

Henrik Nord-strøm Hansen skulle igen have spurgt til svigersønnens og datterens sexliv og krydret med samlejebevægelser tæt op ad ham, forklarede Kenneth Erbs.

Og det var mere, end den 36-årige svigersøn kunne klare. Derfor greb han det første, han kunne nå - sin lommelygte - og slog, til Henrik Nordstrøm Hansen døde.

Eller også var det hele planlagt hjemmefra. Det mente de 12 nævninge i hvert fald.

Huskede slik og kager

Drabet skete for øjnene af Hanne Nordstrøm Schultz, der igen var kommet ned i kælderen og sad på trappen og græd.

Uden at gribe ind eller ringe efter politiet.

Da Kenneth Erbs holdt med at slå, vaskede han sine hænder i vasken lige ved siden af Henrik Nordstrøm Hansens blodige krop.

Imens prøvede Hanne Nordstrøm Schultz at finde livstegn hos sin far. Men der var intet åndedræt. Ingen puls.

Heller ikke på det tidspunkt blev politiet tilkaldt.

Derimod begyndte de to stille og roligt at slette sporene efter forbrydelsen. Lommelygten, en blodig trøje og et håndklæde blev sammen med nogle andre ting fra kælderen samlet i en sæk.

På vej ud af huset tog Hanne Nordstrøm Schultz sin jakke, der lå på køkkenbordet.

Og hun huskede også slikket og kagerne, Henrik Nordstrøm Hansen havde købt til sit barnebarn.

Der var heller ingen tegn på panik at spore hos kæresteparret, da de kom ud til bilen, og den ikke ville starte, fordi benzintanken var tom. De fik gang i den og forlod Irisvej omkring 16.30 og kørte mod Hanne Nordstrøm Schultz' lejlighed i Middelfart.

Den køretur benyttede de til at aftale, hvad de skulle sige, hvis politiet ringede.

Ude at spise

Hjemme i Middelfart tog Kenneth Erbs et bad, og kort efter tog de af sted igen. Denne gang mod Jordløse til hans forældre, hvor de skulle hente deres datter og spise middag.

På vejen tilbage til Middelfart stopper bilen på Lillebæltsbroen, hvor Hanne Nordstrøm Schultz og Kenneth Erbs kaster sækken med blandt andet lommelygten, en blodig trøje og et håndklæde ud. For at sikre, at politiet ikke finder dem.

Vel hjemme igen skynder Hanne Nordstrøm Schultz sig ind foran computeren. Hun tjekker forskellige nyhedssider for at se, om man har fundet liget af hendes far. Hun kigger også på tekst-tv. Men der er ikke noget.

I det hele taget spiller Hanne Nordstrøm Schultz' internet-vaner en stor rolle, for de afslører, at drabet var planlagt og ikke en pludselig indskydelse.

I tiden før og efter Arthur Hansens død søgte Hanne Nordstrøm Schultz nemlig på forskellige ord og sætninger, der kan samles under to overskrifter: Arveret og mord.

Hun finder sider, der giver svar på spørgsmål som "kan min far gøre mig arveløs?" og "kan et testamente erklæres ugyldigt?". Senere søger hun på ord som injektion af luft, giftmord, strømpistol.

Det er research til en roman, forklarer hun. Politiet finder intet spor af hverken roman eller research.

Et andet tegn på den vel-overvejede metode, de to gik til værks med, er det opkald, Hanne Nordstrøm Schultz foretager søndag aften klokken 22.37.

Hun ringer til Henrik Nordstrøm Hansen. For at det skal se ud, som hun intet kendte til drabet, når politiet ringer.

Klokken bliver 04.00, før politiet ringer. På det tidspunkt ligger både Hanne Nordstrøm Schultz og Kenneth Erbs i sengen og sover.

Der har de begge ikke ligget hele tiden. Kenneth Erbs har igen taget turen til Irisvej 6. Denne gang for en gang for alle at slette alle spor. Han hælder benzin ud i villaen - og i de trusser Henrik Nord-strøm Hansen har på.

Men Kenneth Erbs er lidt for gavmild med benzinen, og derfor udvikler det sig til en eksplosionsbrand, der vækker alle på Irisvej. Og får brandvæsenet så hurtigt derud at sporene stadig er intakte.
 • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle

16 år for drab på far

Kærestepar fik 16 år for mord

Tiltalt kvinde: Jeg så min far blive dræbt

      Regler for kommentarer

Vi bruger cookies!

fyens.dk bruger cookies til at give dig en god oplevelse og til at indsamle statistik, der kan være med til at forbedre brugeroplevelsen. Hvis du klikker på et link på www.fyens.dk, accepterer du samtidig vores cookiepolitik. Læs mere