240 kilometer i rickshaw: Beboere på tur

Hvert plejecenter i Nordfyns Kommune har en rickshaw. Her ses Kaj Johansen træde i pedalerne. Foran sidder Hanne Marstrand Blæsbjerg, der bor på Søbo i Bogense på Nordfyn.
Foto: Michael Bager

240 kilometer i rickshaw: Beboere på tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense, Faaborg, Svendborg, Nyborg og Kerteminde er stoppene på den fire dage lange tur

21 odenseanske plejecenterbeboere skal fra den 3. - 6. september på cykeltur i 11 rickshaws rundt om på Fyn.

Turen starter ved Flakhaven i Odense og gør holdt i Nyborg, Svendborg og Faaborg, hvor der overnattes. I de tre byer bliver de modtager af Jan Johansen (folketingsmedlem for Socialdemokraterne), Lone Stærmose (næstformand i social- og sundhedsudvalget Svendborg, løsgænger) og Anker Boye (borgmester i Odense for Socialdemokraterne) og pårørende.

På programmet er der smuk natur, grillfest, rock-koncert og slotsophold.

Ældre- og handicaprådmand, Per Berga (Ø), er sikker på, at turen bliver en oplevelse, som plejecenterbeboerne altid vil huske.

- Cykling uden alder er et fantastisk koncept, som bygger på værdier som relationer, generøsitet og livsglæde. Der er tale om helt almindelige, frivillige borgere i Odense, der både til hverdag, men specielt også på denne tur, bruger deres overskud og fritid på at give ældre plejecenterbeboere gode oplevelser i det fri, siger han.

Seks medarbejdere fra Odense Kommune, syv frivillige og to cykelsmede er i gang med at gøre sig klar til at fragte beboerne rundt.

Turen er en del af konceptet "Cykling uden alder". Det blev startet i 2013 og er forankeret i Røde Kors, som samarbejder med danske kommuner om at give plejecenterbeboere mulighed for at blive en del af lokalmiljøet og samfundet gennem cykelture.

Odense Kommune kom med i konceptet i år, og har i dag en rickshaw på 15 odenseanske plejecentre. De betjenes af cirka 60 frivillige "cykelpiloter."

240 kilometer i rickshaw: Beboere på tur

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce