23 millioner kroner i p-indtægter


23 millioner kroner i p-indtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FDM må have fået hedeslag, når bilorganisationen kalder afgifter en pengemaskine, mener Per Berga Rasmussen (EL)

ODENSE: Bilisternes organisation, FDM, satte i sidste uge fokus på de store byers indtægter på kommunale parkeringsområder og kaldte det en ulovlig pengemaskine og svarende til ekstra skatteudskrivning for bilejerne.

FDM oplyste, at Odense Kommune i år i budgettet regner med indtægter på 23,6 millioner kroner, hvilket er en stigning på 75 procent på kun fire år. Det oplyses dog i en note, at udgiften til driften ikke er fratrukket. Det er altså de rene indtægter, FDM slår ned på.

Byrådsmedlem for Enhedslisten Per Berga Rasmussen mener, at FDM her i sommervarmen må have fået et mindre hedeslag.

- Det er utroværdigt kun at fokusere på indtægterne og lade som om udgifterne til personale, drift og vedligeholdelse ikke eksisterer.

- Når FDM antyder, at kommunens indtægter er imod lovens hensigter, springer bilorganisationen let og elegant hen over, at parkeringsafgifter har en adfærdsregulerende virkning. Hvis man vil have en god bymidte, hvor der skal være plads til mennesker, skal det ikke foregå på bilernes præmisser.

Enigt byråd

- Det er ikke mere kun Enhedslisten og SF, der mener, at bilerne er på vej ud af bymidten. Det er hele byrådet sådan set enigt om - se bare på planerne om proppen i begge ender af Thomas B. Thriges Gade og samlingen af bymidten, siger Per Berga Rasmussen.

Han sammenligner også p-afgifterne i Odense på henholdsvis seks og 12 kroner i timen med en bybusbillet til 16 kroner

- Hvis det stod til os, burde p-afgiften i virkeligheden sættes op, siger Per Berga.

23 millioner kroner i p-indtægter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce