2200 kvadratmeter: Udvidelse af Tarup Center kan være på vej

Tarup Center ønsker at udvide, og et lokalplanforslag, der gør det muligt, er snart på vej, oplyser By- og Kulturforvaltningen. Arkivfoto

2200 kvadratmeter: Udvidelse af Tarup Center kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et lokalplanforslag, der giver mulighed for en udvidelse af Tarup Center med 2200 kvadratmeter, bliver snart fremlagt til politisk behandling, oplyser By- og Kulturforvaltningen.

Med sin placering som nordvestlig endestation for den kommende letbane ligger butikscenteret Tarup Center på et interessant sted med nye muligheder i fremtiden.

Det har centrets ejer Karsten Bill Rasmussen også bemærket, tyder det på, for adm. direktør i By- og Kulturforvaltningen Anne Velling oplyser til Fyens Stiftstidende, at en lokalplan for en 2200 kvadratmeter udvidelse af centret "er umiddelbart forestående."

Avisen har uden held forsøgt at få en kommentar fra Karsten Bill Rasmussen. Til gengæld er centerchef i Tarup Center, Kim Lynbech, vendt tilbage, og han bekræfter, at centret er klar til at gå i gang med udvidelsen, så snart den politiske godkendelse er i hus.

- Vi havde gerne været i gang allerede, men planen er i hvert fald, at udvidelsen står klar, når letbanen åbner (år 2020, red.), siger han.

Lynbech oplyser, at tilbygningen skal ske ned mod krydset Rugårdscej/Rismarksvej, og som led i projektet opføres en ny hovedindgang lige ud til letbanestationen.

Større udvidelse bremses af Viva

Tarup Center ville gerne have udvidet endnu mere, oplyser centerchefen.

Men ifølge Anne Velling hindres en større udvidelse end den, der nu er på tegnebrættet, af planerne om at etablere et Viva-butikscenter på slagterigrunden ved siden af banegården i centrum.

Viva skulle være åbnet i oktober 2015, men byggeriet er stadig ikke gået i gang. Alligevel påvirker det mulighederne for udvidelse af butikscentret i Tarup, fordi en såkaldt detailhandelsanalyse, der beskriver sammenhængen mellem udvidelse af Tarup Center og eventuel påvirkning af rentabiliteten af Viva, har vist, at en større udvidelse af Tarup Center ville skade grundlaget for Viva.

Viva op til revision

Hvis byrådet ønsker det, kan det dog træffe beslutning om at ændre kommuneplanlægningen, oplyser Anne Velling

Det kunne f.eks. ske i forbindelse med en forestående revision af kommuneplanen indenfor cirka et års tid.

- Planloven fastlægger, at byrådet løbende revurderer aktualiteten af grundlaget for kommuneplanlægningen og uudnyttede lokalplaner, forklarer hun.

Reelt vil en sådan beslutning om at ændre kommunenplanen og f.eks. lade Tarup Center udvide endnu mere betyde, at Vivas realisering besværliggøres. Men selv om ønsket om, at Viva bliver til noget, er bredt funderet i byrådet, tyder noget på, at tålmodigheden med Viva ikke hos alle partier er uendelig her godt to år efter, centret skulle være åbnet.

Socialdemokratiet kræver et konkret svar fra Steen & Strøm omkring Viva.

- Det er ved at være på tide, at Steen & Strøm kommer til en afklaring af, om Viva bliver til noget eller ej, siger Anders W. Berthelsen (S), der dog ikke vil lægge sig fast på, hvornår byrådet skal skride til handling i forhold til at ændre på kommuneplanen i forhold til det indbyrdes forhold mellem Tarup Center og Viva, hvis projektet bliver ved med at stå stille.

- Først vil jeg høre, hvad forvaltningen har at sige om, hvordan sagen står, siger han.

By- og kulturrådmand Jane Jegind (V) er ikke meget for at forholde sig konkret til, hvornår nok er nok i forhold til at vente på Viva.

- Jeg står ved, at når vi vedtager en kommuneplan, så følger vi den. Om et års tid skal der laves en revision af kommuneplan, og i den forbindelse skal vi anlægge et helhedssyn på byens udvikling, og herunder indgår spørgsmålet om detailhandel, siger hun.

2200 kvadratmeter: Udvidelse af Tarup Center kan være på vej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce