To fratrædende chefer i Odense Kommune får til sammen 2,2 millioner kroner med sig.

Odense: Det er aldrig sjovt at miste sit arbejde, men det behøver ikke gå ud over pengepungen.

Det må de to nu forhenværende topchefer i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense, Lars Bo Kjær og Søren Heide Petersen sikkert kunne bekræfte.

De to tager nemlig hver en pose penge med sig, når sidste dag på kontoret 31. marts er ovre. Derudover beholder de deres normale løn i et år frem.

I alt beløber de to chefers aftrædelsesaftaler med løn og pension sig til 2,2 millioner.

1,35 millioner kroner

Koncernchefen Søren Heide Petersen, der i nogle måneder nåede at være konstitueret direktør i forvaltningen, får løn i et år - cirka 786.000 kroner, eller godt 65.000 kroner hver måned. Pension af lønnen beløber sig til 157.000 kroner.

Derudover får han en fratrædelsesgodtgørelse på cirka 78.600 kroner, resultatløn på 111.000 kroner samt et ekstraordinært pensionsbidrag svarende til tre måneders løn, cirka 196.000 kroner.

Aftalen i alt beløber sig til knap 1.350.000 kroner.

60.000 om måneden

Lars Bo Kjær, der ”efter gensidig forståelse” indgik aftale om fratrædelse med direktør René Junker, kan også se frem til at beholde sin løn i et år.

Lars Bo Kjær, der officielt den 31. marts har sidste arbejdsdag som chef for Center for Familier og Unge, får lige knap 720.000 kroner, 60.000 kroner om måneden.

Pensionen af lønnen beløber sig til godt 143.000 kroner.

Aftalen i alt beløber sig til godt 860.000 kroner.

Udskiftninger nødvendige

Årsagen til, at de to chefer snart er fortid i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen er ifølge direktør René Junker, at udskiftninger var nødvendige for at komme videre til næste niveau, som han formulerede det i fredagens avis.

Lars Bo Kjærs chefstilling i Center for Familier og Unge sidder Jesper Suhr Thomsen nu på. Han er foreløbigt blot konstitueret.

Søren Heide Petersens ansvarsområder overtages af de to koncernchefer Hanne Sørud og Susanne Kvolsgaard.

  • byline

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg dækker lokalpolitik og livet i byen. Uddannet fra Syddansk Universitet i 2015. Vandt i 2014 Jern Henrik og Basker Henrik og i 2015 hovedprisen for årets historie i Fynske Medier for serien "Svigt i lægevagten", der også var finalist til Spadestiksprisen. Tidligere ansat på avisens nyhedsredaktion. Jeg bor i Odense med min kæreste, der arbejder som sygeplejerske, og min søn Lukas.