Odense Kommune mangler omkring 68 millioner kroner på driften næste år.

Borgmester Jan Boyes sætter i sit budgetforslag 20 millioner kroner af til at dække et hul på omkring 88 millioner kroner. Det store minus skyldes øgede udgifter til udsatte børn (underskud i år på 45 millioner kroner), bybusserne (underskud på 28 millioner næste år) og endelig en forventet merudgift på 15 millioner kroner til at passe de grønne områder.

- 20 millioner kroner er måske ikke tilstrækkeligt, men der er mange uafklarede forhold omkring økonomien. Vi ved ikke helt, hvor stort underskuddet på børn og unge bliver næste år, og vi ved heller ikke præcist, hvor galt det står til med den kollektive trafik. Her har jeg det håb, at regeringen vil gå ind og redde den kollektive trafik, som ellers vil blive helt smadret, sagde Jan Boye, da han kom ud fra forhandlingerne.

Alene på børn- og ungeområdet er der et stort hul næste år, som skønnes til at være mellem 20 og 40 millioner kroner. Hvis 20 millioner både skal dække dette underskud og de to andre områder, skal der altså ske massive besparelser på børn- og ungeområdet.

- Jeg håber da, at det bliver byrådet, som beslutter, hvor meget der skal spares, siger rådmand Jane Jegind, som en kommentar til forslaget.
  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
Rådmand: Odenses børn skal ikke mangle

Rådmand: Odenses børn skal ikke mangle

Færre penge til Danmarks børn

Færre penge til Danmarks børn

De får penge