Bloggeren Johanne Kohlmetz er netop flyttet til Odense fra Faaborg. Den 20-årige kan bryste sig af at have 53.000 følgere på Instagram og knap 50.000 abonnerer på hendes videoer på Youtube. I dagens avis er der et større interview, men vi bringer her et uddrag på Fyens.dk.

Hvad fik dig til at starte i sin tid?
- Min bedste veninde og jeg blev inspireret af videoer, som nogle svenskere havde produceret. Så vi lavede en video, hvor vi lavede æblekage. Det var i 2008. I en by som Faaborg får man at vide, at man er en idiot, når man laver sådan noget. Det provokerede mig til at lave min første video alene, som handlede om, at man skal turde være sig selv.

Hvilke ting lavede du i starten?
- Det første, jeg lavede, var en kampagne med nogle sorte læderbukser. Det fik jeg 500 kroner for at lave et blogindlæg om. Siden da har jeg lavet over 100 forskellige kampagner og er steget i pris.

Hvor meget tjener du i gennemsnit om måneden i dag?
- Cirka 30.000 kroner før skat.

Hvor mange timer arbejder du om dagen?
- Normalt fire timer. Men hvis jeg skal lave video eller kampagne, arbejder jeg nok 10 timer om dagen.

Kan du give nogle eksempler på, hvem du har arbejdet for?
- Forskellige slik- og nøddeproducenter, tøjvirksomheden ASOS, sundhedsvæsenet, Røde Kors, Dansk Flygtningehjælp, L’Oréal Paris, Maybeline og Libresse.

Bliver du genkendt på gaden?
- Ja, og det er sindssygt underligt. Hver gang jeg er i byen, er der nogen, der vil hilse, have taget billede eller hvisker bag min ryg.

I dagens avis kan du læse det fulde interview med Johanne Kohlmetz om hendes liv som blogger. Læs det også på mitfyn.dk.

  • joergensen_emil

    Af:

    Jeg er journalistpraktikant fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole i Aarhus og er på Fyens Stiftstidende indtil februar 2017.