Se kommunens beredskab
Den 17-årige dreng, som tirsdag aften dyrkede sex med en 12-årig stærkt beruset pige under et drukgilde, er løsladt igen, men fortsat sigtet.
ODENSE: Den 17-årige dreng, som tirsdag aften blev anholdt for at have dyrket sex med en beruset 12-årig pige, blev løsladt igen onsdag formiddag.

Han blev ikke fremstillet i grundlovsforhør, og politiets jurister fandt ikke grundlag for at sigte ham for voldtægt af pigen.

- Men han er stadig sigtet for at have haft samleje med en mindreårig, oplyser Leif Sigvardt, Fyns Politi i Odense.

En nat hos politiet

Samlejet fandt sted under et drukgilde i en lejlighed på Rødegårdsvej.

Umiddelbart efter kastede den 12-årige pige op og besvimede af fuldskab.

Hun blev bragt til Odense Universitetshospital, mens den 17-årige dreng blev anholdt og tilbragte natten på politistationen, hvor han blev afhørt.

Kommunen involveret

Politiet underrettede samtidig Odense Kommunes Børn- og Familieafdeling, som ikke ønsker at kommentere den konkrete sag.

Men faglig konsulent Connie Hermansen vil gerne fortælle, hvad kommunens normale procedure er i sager som denne:

- En af vores socialråd givere vil deltage i politiets afhøringer. Bagefter tager vi ud og snakker med den involverede familie og får et overblik over de problemer, der måtte være, siger hun.

- Alt efter, hvordan det står til, vil vi enten tvangsfjerne barnet eller tilbyde familien forskellige former for støtte.

Pligt til at anmelde

Hvis man som borger har mistanke om, at et barn udsættes for overgreb eller omsorgssvigt, har man pligt til at anmelde det til de sociale myndigheder, som så vil undersøge sagen nærmere.

Meget alvorligt

- Vi tager sådanne sager meget alvorligt, og hvis der er tale om en akut situation, vil sagen naturligvis blive opprioriteret, fastslår Connie Hermansen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle

Kritik af kommunen

- Jeg har gentagne gange bedt om hjælp

- Jeg har gentagne gange bedt om hjælp

12-årig pige sendt bort