15 elever: Nystartet privatskole klarer skærene

Ved en kæmpe indsats de seneste uger er den nysstartede Friskolen Glasværket i Odense nu oppe på 15 elever til de tre første klassetrin. Dermed er skolen sikret, at de kan fuldføre dette skoleår. Til næste år øges kravene, men her er en større gruppe børn skrevet op. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Foto: Birgitte Carol Heiberg

15 elever: Nystartet privatskole klarer skærene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

  • Det lykkedes lige akkurat den nyetablerede Friskolen Glasværket at få nok elever til første skoleår.

Ved skolestart manglede der blot tre elever, for at Friskolen Glasværket i Odense kunne etablere sig som friskole i det skoleår der lige er begyndt.

Med 11 elever var skolen lige netop under Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestillings krav på 14 elever for at få statsstøtte til start af en friskole, men nu er det akkurat lykkedes at få elever nok til at opfylde de krav, skolen skal inden fristens udløb mandag.

- Siden starten af august har vi været på hårdt arbejde for at finde de sidste elever, og det er nu lykkedes at samle et holde på femten elever fra 0. til 3. klasse, siger skoleleder Troels Midtgaard.

Han mener, at det især var et åbent hus-arrangement i sidste uge, der fik de sidste elever med.

Kravene fra Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling øges næste år, hvor der skal være 24 elever på skolen, hvis man vil have statsstøtte. Tredje skoleår skal skolen have mindst 32 elever.

Men allerede næste år ser elevtallet ud til at øges væsentligt for Friskolen Glasværket. 32 børn er skrevet op på listen til skolestart i 0. klasse, og her vil det ikke være muligt for alle at få en plads.

- Men det er først efter efterårsferien vi egentlig ved, hvor mange der ønsker at lade deres børn begynde hos os. I slutningen af oktober sender vi breve ud til alle kommende forældre med besked om at betale første rate, og så må vi se, om vi bliver nødt til at afvise nogen, siger Troels Midtgaard.

Hos Fyns Privatskole er mandag også afgørende i forhold til økonomien, fordi den tyrkiske skole hen over sommeren har mistet næsten halvdelen af de 80 elever på grund af den politiske uro efter et kupforsøg i Tyrkiet.

På skolen ønsker man dog ikke at udtale sig om elevtallet før fristens udløb.

15 elever: Nystartet privatskole klarer skærene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce