Opdateret klokken 10.32 med dom.

  • Den 51-årige Johnny Jonassen erkender, at han for snart et år siden kvalte sin otteårige datter i villa i Korup og bagefter ville drukne hende i badekarret for at være sikker på, hun var helt død.
  • Retten har idømt ham 14 års fængsel.

Den 51-årie Johnny Jonassen har mandag formiddag indrømmet, at han kort før midnat den 3. august 2016 kvalte sin otteårige datter Louise Julie Jonassen, og det koster ham 14 års fængsel.

Det har Retten i Odense besluttet.

- Jeg kan i dag godt se, det var galmandsværk. Hun havde ingenting gjort. Men jeg kunne ikke se andet, end at det var det bedste på det tidspunkt. I dag er jeg godt klar over, at det var fuldstændig sindssygt, forklarede den 51-årig mand.

Retssagen kører som en tilståelsessag ved Retten i Odense, og mange pårørende til ham, hans ekskone og familier er mødt op i retten. Mange snøfter eller græder stille, mens den 51-årige mand nøje og detaljeret fortæller, hvordan han tog livet af sin otteårige datter med at kvæle hende.

- Efter at have givet slip er der en svag puls. Jeg er bange for, at hun vil blive hjerneskadet, så jeg tager hende med i badeværelset og lægger hende i badekarret, sagde den 51-årige mand, som efter at have kvalt datteren ville drukne hende for at være sikker på, hun var død.

Pigen havde allerede sovet nogle timer forinden, den 51-årige far kvalte hende. Han havde en tanke om, at de skulle af sted sammen - til et sted hinsides. Inden havde han skrevet et afskedsbrev.

Forinden drabet på villaens førstesal havde den 51-årige mand ligget i skilsmisse med sin ekskone og den otteåriges mor, men han så ingen andre udveje den pågældende aften end at tage pigens og sit eget liv. Det lykkedes dog ikke for ham at begå selvmord.

- Det er så forfærdeligt, at jeg har slået hende ihjel. Hun har ingenting gjort, siger den 51-årige lavmælt.

Senioranklager Klaus Holten Kristensen kræver manden idømt mindst 14 års fængsel. Han kalder drabet for bestialsk og planlagt, og ondskab. Drabet var forberedt, og den 51-årige far havde på flere måder sikret sig, at kvælningen ville lykkedes.

Den 51-årige fik det sidste ord, inden der faldt dom, og i et par minutter grædende, mens han stod op.

- Man er selv ansvarlig for sine handlinger, men det var mig og kun mig, der slog Louise ihjel, sagde han.

Retten har blandt andet lagt vægt på, at drabet på pigen var langtrukket, det var forberedt og til dels planlagt, ligesom han forsøgte at sende billeder af hende, efter hun var død, til hendes mor.

Fyens.dk har besluttet ikke at skrive drabsmåden detaljeret af hensyn til de pårørende.

  • Vestesen_Bjarke_(2015)_010

    Af:

    Kriminalredaktør

Mere om emnet

Se alle
Drab på otteårige Louise: Det var galmandsværk

Drab på otteårige Louise: Det var galmandsværk

OVERBLIK: Når mor og far slår ihjel

2
Et år efter: Lynretssag om drabet på otteårig pige

Et år efter: Lynretssag om drabet på otteårig pige