Tre piger på 15, 17 og 17 år blev dømt for grov vold mod en 14-årig pige i et hus i Bolbro. To af dem blev idømt en ungdomssanktion, mens den tredje må vente mange måneder på sin strafudmåling
Odense: De var taget hen til en 14-årig pige på Middelfartvej i Bolbro alene med den hensigt at afstraffe hende.

De havde aftalt det på forhånd, de var fælles om det og ingen af de fire trak sig under den voldelige afstraffelse sig tilbage og holdt igen.

Forleden kostede det tre af de fire dom for voldsorgiet mod den 14-årige pige, mens den fjerde - en 14-årig pige - går fri, fordi hun er under den kriminelle lavalder.

Den brutale afstraffelse skete, fordi den 14-årige skulle have sagt noget nedsættende om den ene af de fire pigers mor. Gennem halvanden time blev hun afstraffet og til sidst truet med, at hvis hun sladrede til politiet ville hun blive slået ihjel.

- De går derfra med fuldbyrdet sag, sagde anklageren i sagen, politifuldmægtig Annette Korsgaard.

Straffeaktion

Den brutale afstraffelse skete, fordi den 14-årige skulle have sagt noget nedsættende om den ene af de fire pigers mor.

Gennem halvanden time blev hun afstraffet og til sidst truet med, at hvis hun sladrede til politiet ville hun blive slået ihjel.

- Det er umådeligt brutalt. Fire piger tager på straffeaktion, gennembanker og ydmyger en anden pige, sagde Annette Korsgaard, og fortsatte:

- Der er ikke tale om en enkelt lussing og en enkelt spytklat, men noget, der står på gennem lang tid.

De tre piger på 15, 17 og 17 år havde stort set erkendt det hele i retten. Siden episoden har de været varetægtsfængslede på lukkede ungdomsinstitutioner på Fyn og Sjælland, og de er i forvejen kendt i det sociale system.

Og her bliver de også foreløbigt efter dommen.

For retten besluttede at idømme to af pigerne - dem, der begge er 17 år - hver en ungdomssanktion, så de kan blive fulgt nøje af de sociale myndigheder.

Læs mere i Fyens Stiftstidende
  • Fyens Stiftstidende