138 knallerter brændt i Vollsmose: - Det er noget, vi tager alvorligt

Indtil videre er 16 knallerter brændt af i Vollsmose i år. Politiet har stort fokus på det, lyder det. Arkivfoto.
Foto: Michael Bager

138 knallerter brændt i Vollsmose: - Det er noget, vi tager alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Siden 2007 og frem til 2015 er 138 knallerter blevet brændt i Vollsmose. Leder af Fyns Politis nærstation Vollsmose Per Frank fortæller, at politiet har fokus på brandene.

Seksten knallerter har været i brand i Vollsmose i løbet af årets første seks måneder. Per Frank, der er leder af Fyns Politis nærstation Vollsmose, fortæller, at det er noget, som politiet tager alvorligt.

- Der kan være forskellige årsager til brandene, men det er noget, vi er meget opmærksomme på - også i vores forebyggende arbejde, hvor vi samarbejder med skoler og brandvæsen for at få det bragt til drøftelse, at det ikke tjener noget formål, men er destruktivt for alle. Det ødelægger blandt andet opfattelsen af, hvad det vil sige at være borger i Vollsmose, siger Per Franch.

Der er sket over en fordobling af antallet af brændende knallerter i Vollsmoseområdet siden 2007, hvor der var seks brande.

Ifølge Per Frank opererer man med, at størstedelen er påsatte.

- Mavefornemmelsen siger, at det er en ganske overvejende del, der er påsatte. Det er ikke vores indtryk, at der er tale om uheld, siger han.

- Normalbilledet skal ud

2014 var det år, hvor beredskabet modtog flest alarmer på brændende knallerter i de næsten otte år, som Fyens.dk har fået tal for. Da var der 28 alarmer med brændende knallerter i løbet af året.

Tallet i år er foreløbig 16.

Årsagerne til afbrændingerne af knallerter kan være flere, fortæller Per Frank, og vejret spiller også en rolle.

- Nogle gange kan det være for at få opmærksomhed og få brandvæsenet til at rykke ud. Andre gange er det for at slette spor, efter man har skrællet en knallert. Sidste år var der en god sommer, og på lange sommeraftener sker der mere i det åbne rum, fortæller han.

Lokalpolitiet i Vollsmose har den politik, at det hurtigst muligt gælder om at få fjernet de udbrændte knallerter eller biler, så andre unge ikke fristes til at gøre det samme.

- Det er med at få det væk og få det fjernet og dermed få normalbilledet ud, siger Per Franch.

Hos Odense Brandvæsen er knallertbrandene ikke noget, der fylder mere i bevidstheden end andet, fortæller beredskabsinspektør Kent Larsen.

- Det er ikke et omfattende arbejde, og det er som regel i det fri, så det ikke er til fare for andre. Men folk bliver bange, når det brænder, og selvfølgelig skal vi ud og slukke det, fortæller han.

Fakta
- Det ødelægger blandt andet opfattelsen af, hvad det vil sige at være borger i Vollsmose.

Du kan se tallene for afbrændinger af knallerter fordelt på de forskellige år herunder.


138 knallerter brændt i Vollsmose: - Det er noget, vi tager alvorligt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce