13 år gammel sag: Mand tiltalt for at have voldtaget otteårig pige i 2005

Arkivfoto

13 år gammel sag: Mand tiltalt for at have voldtaget otteårig pige i 2005

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 28-årig mand fra Odense er tiltalt for i 2005 at have voldtaget en dengang otteårig pige. Selv var manden 15 år, da episoden ifølge anklagen fandt sted. Manden nægter sig skyldig og forlod på første retsdag retssalen, før de sidste vidner havde afgivet forklaring.

I oktober sidste år mødte en ung kvinde op hos politiet, hvor hun fortalte, at hun som otteårig blev udsat for en voldtægt. En voldtægt, som ifølge den unge kvinde blev begået i 2005 af en dengang 15-årig dreng, som hun kendte i forvejen.

Anmeldelsen om det nu 13 år gamle forhold førte til sigtelse af en i dag 28-årig mand fra Odense, og mandag begyndte retssagen mod ham ved Retten ved Odense. Han nægter sig skyldig i voldtægt, men erindrer i glimt, at der skete noget forkert mellem ham og den dengang otteårige pige i en Odense-forstad på et værelse, hvor kun de to var tilstede.

- Det hele er så underligt. Det er så lang tid siden. Jeg kan ikke huske så meget, fortalte han fra anklagebænken, mens han skiftevis gned sine hænder uroligt mod hinanden og rodede sig i håret.

- Jeg husker kun få klip. Vi går ind på et værelse, og jeg lukker døren. Efter det er der sort, fortsatte han.

Senere kom han dog i tanke om, at han også husker at have gnedet sig op ad pigen. Men ikke at have voldtaget hende.

- Vidste du dengang, at det ikke er noget, man gør, spurgte anklager Stephanie Elisabeth Pedersen efterfølgende.

- Dengang vidste jeg ikke rigtigt, hvad jeg gjorde. Men det gør jeg nu, svarede tiltalte.

Loven har ændret sig
En 28-årig mand fra Odense er tiltalt for voldtægt ved samleje med barn under 12 år under anvendelse af tvang efter straffelovens §216, stk 2, jf. stk. 1, nr. 1.Da forholdet er sket i 2005, skal anklageren kunne påvise, at der har været tvang eller trusler om vold involveret, for at tiltalte kan dømmes for voldtægt.

Det skyldes, at loven dengang krævede, at der var tvang eller trusler om vold til stede, før der kunne være tale om voldtægt.

Retssagen fortsætter 18. april.

Tiltalte nægter sig skyldig.

Forurettede turde ikke anmelde

I retten kom det også frem, at den i dag 21-årige kvinde over en årrække fra 2011 til 2017 skrev flere beskeder til tiltalte, hvor hun gav udtryk for, at han havde ødelagt hendes liv.

Af beskederne fremgik det også, at den unge kvinde ikke turde fortælle noget om episoden til sin familie.

I 2014 svarede tiltalte på en af beskederne, hvor han skrev: "Jeg fortjener at dø. Mere er der ikke at sige."

- Kan du huske, hvorfor du havde det på den måde, spurgte anklageren, efter hun havde læst beskeden højt i retten.

- Sådan har jeg det hver dag, svarede tiltalte lavmeldt.

Som retssagen skred frem, blev det mere og mere tydeligt, at tiltaltes hukommelse fra 2005 er meget lille. Han svarede kortfattet på anklagerens spørgsmål, pillede uroligt ved skrankekanten og sagde ofte: "det kan jeg ikke huske", når han blev spurgt ind til konkrete detaljer i sagen.

Da tiltalte var blevet udspurgt, afgav den unge kvinde forklaring for lukkede døre, hvor tiltalte dog fik lov til at blive siddende i retslokalet.

Efterfølgende forlod han retssalen for resten af dagen. Ifølge sin forsvarer Erik Bo Rasmussen i nedtrykt sindstilstand efter at have hørt forurettedes forklaring.

Betroede sig til enkelte veninder

Fire vidner afgav efterfølgende forklaring: Den unge kvindes mor, to af hendes veninder, som hun på forskellige tidspunkter har betroet sig til, og en trivselskonsulent, der havde flere samtaler med den unge kvinde fra 2015 til 2016 på den ungdomsskole, hvor trivselskonsulenten arbejder, og hvor kvinden var elev.

Under vidnernes forklaringer kom det frem, at kvinden har været meget lukket om episoden fra 2005, og kun kortfattet har fortalt om sin oplevelse fra den dag.

Retssagen fortsætter den 14. april, hvor der forventes at falde dom.

13 år gammel sag: Mand tiltalt for at have voldtaget otteårig pige i 2005

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce