12 metalbands på én aften: Helvedes porte åbner på Kansas City

17 fynske metalbands har leveret en sang til "Hell Comes Around"-albummet. 12 af de bands optræder fredag 14. september på Kansas City. PR-foto Kasper Fladmose

12 metalbands på én aften: Helvedes porte åbner på Kansas City

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

14. september byder foreningen Metal Mekka for tredje gang på koncertaften med titlen "Hell Comes Around". Arrangementet på Kansas City er også releasefest på en albumudgivelse med de optrædende bands.

1. Foreningen Metal Mekka har fået en række lokale bands til at levere en sang til "Hell Comes Around"-koncerten - hvad har I ledt efter?

- Det, vi primært har ledt efter hos bands, er, at de ligesom arrangørgruppen er passionerede omkring projektet og gerne vil udrette noget for metalscenen i Odense. Angående hvad vi har ledt efter musikalsk kom vi ikke med nogle krav til, hvordan det skulle lyde. Alle bands havde fuld frihed til at skrive præcis den sang, de gerne ville have. Det eneste krav, vi stillede, var, at sangene ikke måtte være for lange, da der er begrænset plads på en vinyl.

2. Hvor mange bands har sagt ja til at deltage?

- Det lykkedes at få samlet 17 bands til at deltage på samarbejdet som en fælles plade, og 12 af de bands spiller til"Hell Comes Around"-koncerten den 14. på Kansas City.

3. Hvordan er dobbeltalbummet endt ud?

- Vi mener selv, det er gået godt, og det er lykkedes at få plads til alle sange. Pladen har fået et dejlig ondt monster som artwork også. Vi glæder os meget til, at vi endelig kan få den udgivet.

4. Hvor højt er niveauet blandt de lokale metalbands?

- Vi mener, det er et højt niveau, men det er en subjektiv holdning. Hvis man ikke selv kender til de lokale bands, og man gerne vil danne sig sit eget indtryk, er "Hell Comes Around" oplagt, fordi det giver et indblik i, hvad Odense kan tilbyde på metalfronten.

5. Er der bands, som I har "opdaget" under arbejdet med dobbeltalbummet?

- Ja, i høj grad. Da vi gik i gang, troede vi kun, at der var cirka 8-9 aktive metalbands i byen. Derfor har det været en stor fornøjelse at opdage, at antallet er mindst dobbelt så højt. Dertil kommer, at det ikke er helt ukompliceret at gå i studiet og indspille musik for første gang, men det er gået godt for alle bands - så ja, vi har helt klart opdaget mange nye bands og musikere undervejs.

6. Hvorfor er det så lang tid siden forrige "Hell Comes Around"-arrangement i 2009?

- Det er et kæmpe arbejde at koordinere så mange indspilninger, udgivelse og releasefest. Det kræver, at der er nogen der tager sig tid til det. Hvad det angår, var der en del af byens mest etablerede bands, der stoppede nogenlunde samtidig for 5-10 år siden. Det var sikkert medvirkende til, at interessen for metalmusik faldt i Odense i en periode, men det er heldigvis slut nu.

7. Hvordan har metalmiljøet det så Odense/på Fyn i dag?

- Det er meget aktivt igen efter en sløv periode. Udover "Hell Comes Around" laver vi i Metal Mekka-regi også metalcafé på Ungdomshuset (Mekkafee hedder det, og den næste finder sted 5. oktober), og vi sætter koncerter op med metalbands fra undergrunden. Vi har indtil videre planlagt en begivenhed hver måned frem til december. Udover os er der selvfølgelig også Posten og Kansas City, som også har metalkoncerter fra tid til anden. For eksempel spiller Illdisposed på Posten 19. oktober, mens Bæst spiller dagen efter på Kansas City. Det er to af Danmarks mest kendte metalbands for tiden.

8. Hvilke metalbands fra Odense er toneangivende netop nu?

- De forbandede er begyndt at blive mere kendte og har fået udenlandske jobs. Det samme med When Water Runs Deep. Inde for de danske grænser er NORÐ meget aktiv og har i det seneste års tid spillet mange koncerter.

9. Hvor vigtigt er det at kunne krydre arrangementet med en udgivelse?

- Det er kirsebærret på toppen af lagkagen. Man møder op, hører en masse fed musik og har en fest, der afsluttes med, at man kan tage et varigt minde med hjem fra arrangementet.

10. Jeg har tænkt over, at det virker som om, at metalmiljøet i det hele taget har befundet sig under radaren en årrække. Er det en forkert iagttagelse?

- Både og. Copenhell er vel det bedste bevis på, at interessen for metalmusik stiger lynhurtigt på landsplan i øjeblikket, men samtidig er der en del af de oprindelige metalfans og bands, der er lidt trætte af, at de kommercielle interesser også har vundet indpas i metalmiljøet. Der er en del, der bevidst opholder sig under radaren og ikke kommer op af undergrunden, mens andre til gengæld nyder godt af de muligheder, som det øgede fokus har givet. For eksempel giver en optræden på Copenhell næsten automatisk adgang til fede koncerter i udlandet. Så svaret er måske egentlig bare, at radaren er blevet indstillet lidt anderledes end tidligere.

11. Hvad er Metal Mekkas ambitioner for fynsk/odenseansk metal?

- Det er at sørge for, at der sker mere for metalscenen i byen, så de fynske metalhoveder har flere muligheder for at tage til arrangementer, de har interesse i. Vi prøver også at få løftet de fynske bands, så de kan få deres navn ud. Vi har flere gange booket fynske bands til deres første gig.

12. Hvis man ikke har hørt en metalkoncert før, hvorfor skal man så tage til "Hell Comes Around" på Kansas?

- Det ville være en god introduktion til, hvad det er metalmusik handler om. Og en mulighed for at opleve fællesskabet. Spørg hvilken som helst metalfan, hvad noget af det fedeste ved metal er, og du vil få svaret: "Fællesskab". Vi plejer at sige, at heavy metal er en stor familie, og det vil man kunne mærke til "Hell Comes Around".

"Hell Comes Around" foregår på Kansas City fredag 14. september fra klokken 16. De optrædende tæller NORÐ, Crown The Beast, Terrorpy, Conspiracy in Blood, Black Tritonus, GURLDÖRL, Mindmare, Skybreaker, When Water Runs Deep, Arsenic Addict og Sun Dog. Det koster 50 kroner for alle 12 koncerter.

12 metalbands på én aften: Helvedes porte åbner på Kansas City

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce