Byggeriet af Odenses letbane rykker nærmere, når Folketinget torsdag førstebehandler den lov, der rent formelt sikrer statens tilskud på 1,1 milliard kroner.

Det skriver Fyens Stiftstidende torsdag.

Onsdag oplyste transportminister Magnus Heunicke (S) på sin Facebook-profil, at han havde haft lovforslaget med i statsrådet.

Her mødes regeringen med dronningen, som dels underskriver nye love, dels orienteres om, hvad der fremsættes af nye lovforslag.

Loven vil, når den efter planen er endeligt vedtaget efter nytår, danne det juridiske grundlag for, at Odense Kommune kan oprette selskabet Odense Letbane P/S. Selskabet skal stå for projektering, anlæg og drift af letbanen.

Lovforslaget skal gennem tre behandlinger i Folketinget, før der kan gives et ja, men vedtagelsen ventes at være en formalitet.

Loven om letbanen er en del af aftalen fra sidste år om finansloven for 2014 mellem regeringen (på det tidspunkt S, R og SF) samt V og K.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
1
Det ruller for letbane-bestyrelse

Det ruller for letbane-bestyrelse

27
Letbane-gigant: Vi var klar med bud i Odense

Letbane-gigant: Vi var klar med bud i Odense

6
Kan koste omsætning: Butikker skal ikke regne med letbane-erstatning

Kan koste omsætning: Butikker skal ikke regne med letbane-erstatning