1000 folkeskoleelever programmerer robotter i Vidensbyen

Alberte Cosmos Hjorth (tv.) koder en micro-bit til Future Innovators-arrangementet i Vidensbyen. Foto: Nils Svalebøg

1000 folkeskoleelever programmerer robotter i Vidensbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra tirsdag til fredag prøver skoleelever fra 8. og 9.-klasser fra hele Fyn og Jylland kræfter med innovation og robotprogrammering. Arrangementet Future Innovators løber nemlig af stablen i Vidensbyen i Odense.

Alle øjne er opmærksomt rettet mod 15-årige Alberte Cosmos Hjorths Macbook Air. Med rolig hånd flytter hun blokke af koder på plads, mens hun skiftevis kigger fra den udprintede manual på bordet til skærmen.

- Prøv lige at gå en gang tilbage, foreslår en pige, der står ved siden af Alberte og peger på skærmen.

- Sådan! Så er den der, udbryder Alberte tilfredst.

Alberte går i 9. klasse på Tarup Skole i Odense. Hun er en af 1000 skoleelever fra Odense, Assens, Kerteminde, Nyborg og Kolding, der fra tirsdag til fredag indtager Vidensbyen i Odense til årets Future Innovators-arrangement.

Et arrangement, der løber af stablen for anden gang, og som skal give de unge skoleelever en forsmag på en fremtid, hvor innovation, teamwork og nye teknologiske løsninger bliver altafgørende.

- Det handler om at bringe skoleeleverne lidt ud af den læringssituation, de normalt er i, og samtidig vise dem helt nye teknologier, som kommer til at blive forretninger om ikke så mange år, siger Helle Thylkær Henriksen, der er direktør i Syddanske Forskerparker, som sammen med Odense Kommune og Møllerens Fond står bag arrangementet.

- Og så handler det for os om at få vakt en interesse hos de unge, før de skal træffe deres første specialiserede skolevalg. Og måske også at spotte et talent, fortsætter hun.

Folkeskoleelever fra Fyn og Jylland indtager de næste fire dage Vidensbyen i Odense, hvor der er Future Innovators-arrangement. Foto: Nils Svalebøg
Folkeskoleelever fra Fyn og Jylland indtager de næste fire dage Vidensbyen i Odense, hvor der er Future Innovators-arrangement. Foto: Nils Svalebøg

En spændende dag

Med udgangspunkt i en fiktiv togulykke skal skoleeleverne finde nye teknologiske og innovative løsninger på, hvordan man smartest kan redde så mange sårede som muligt.

Eleverne skal igennem fire forskellige workshops, hvor de både skal arbejde med brainstorming, teamwork, robotprogrammering og sy intelligent tøj, der kan vise, hvilke ofre i den fiktive togulykke, der skal hjælpes først.

Det er det sidste, Alberte og hendes gruppe arbejder på nu. Hun har netop færdiggjort en kode til en Micro-bit, der skal kunne syes ind i tøj, og som ved hjælp af lysende LED-dioder skal kunne kortlægge, hvor der er overlevende.

Koncentreret overfører hun koden fra sin Macbook til Micro-bitten, klipser det lille stykke elektronik fast på et stykke stof og ryster det, så LED-dioderne - efter et par forsøg - lyser op.

- Det er meget spændende. I skolen har vi allerede arbejdet med programmering, men her kan man meget bedre se resultatet, fortæller hun.

Forskellige kompetencer

Når Alberte er færdig med folkeskolen, vil hun på gymnasiet. Efterfølgende forestiller hun sig, at hun vil læse noget med samfund eller kultur.

Selv om hun ikke forestiller sig at arbejde med innovation og robotudvikling, er hun alligevel overrasket over, at der til dagens arrangement var stort fokus på teamwork og samarbejde.

- Innovationsdelen hænger måske ikke så meget sammen med det, jeg gerne vil. Men den del med samarbejde har givet god mening, fortæller hun.

Og netop det er ifølge Helle Thylkær Henriksen en vigtig del af arrangementet i Vidensbyen.

- Når du hører om robotbranchen, tænker folk ofte, er det er noget med en meget lille skruetrækker og en app. Men der er så mange forskellige kompetencer, der spiller ind her. Er du god til at tænke anderledes, kan du gå skævt til noget, eller kan du forbinde nogle punkter, som andre måske ikke ser? Forhåbentlig opdager eleverne, at de er gode til noget, de ikke vidste i forvejen, siger hun.

1000 folkeskoleelever programmerer robotter i Vidensbyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce