Odense: Med Willy Brocks i spidsen blev der søndag den 16. januar 1916 holdt et frimærkestævne på Brockmanns Hotel. Stævnet begyndte kl. 10, hvor deltagerne kunne se medbragte samlinger. Kl. 14.30 begyndte det egentlige møde med foredrag om filateli. I alt 60 personer deltog, og 23 af disse meldte sig samme dag ind i den nystiftede frimærkeklub, som fik navnet "Odense Filatelistklub".

Det er 100 år siden, hvilket fejres den 2. april kl. 10 til 16 i Odense Seniorhus på Toldbodgade 5. Datoen er valgt med omhu, da denne dag også er Frimærkets Dag og H.C. Andersens fødselsdag.

Det, der i dag hedder Odense Frimærkeklub, har lagt alle kræfter i at markere 100-års jubilæet med mange af klubbens bedste samlinger udstillet, præsentation af jubilæumsskrift med fortællingen om klubbernes historier og de personer, der gennem 100 år skabte en af landets mest aktive filatelistbyer. Der er også auktion over frimærker, postkort og samlinger og fynsmesterskab i opsætning.

- Vi forventer en dag med megen aktivitet og mange besøgende. Vi glæder os virkelig meget til denne dag, hvor vi også venter pænt besøg fra de øvrige fynske klubber, siger formand for Odense Frimærkeklub Gert Nielsen. (sim)

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.