Venstrefløjen i Odense går igen sammen om at fejre arbejdernes internationale kampdag

”Fest” er næppe det rigtige udtryk for årets 1. maj-arrangement.

Det mener i hvert fald formand for LO Fyn, byrådsmedlem Helle Nielsen (S).

- Det er længe siden, der har været så god grund til at holde 1. maj som i disse år. Stadigt flere lader sig lokke af individuelle løsninger. Mange kæmper for at beholde deres arbejde. Og en del risikerer helt at miste deres indtægt, siger Helle Nielsen.

- Der er – mere end nogen sinde tidligere – brug for, at fagbevægelsen fortæller folk, hvad fællesskab og solidaritet reelt betyder. Hvis de værdier glider bort i glemslen, vil vi alle meget hurtigt opdage, hvad vi har mistet, lyder de formanende toner fra Helle Nielsen.

I Odense samles den ”autoriserede” venstrefløj igen om et stort arrangement. Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten arrangerer sammen med LO og FTF.

I år er arrangementet flyttet fra Ansgars Anlæg til Kongens Have. Blandt talerne er minister Carsten Hansen (S) og LO’s formand Harald Børsting.

Tre byrådsmedlemmer: borgmester Anker Boye (S), rådmand Brian Dybro (SF) og Per Berga Rasmussen (EL) kommer også til orde - det samme gør Dorte Steenberg næstformand i Dansk Sygeplejeråd.

Lasse og Mathilde og Rock Nalle underholder.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.