- Vi har brug for hjælp

Valborg, Lille John, Per Hansen og Kristian Juul frygter kan ikke undvære Kirkens Korshærs varmestue i Nørregade.
Foto: Kim Rune

- Vi har brug for hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Valborg, Lille John, Kristian Juul og Per Hansen frygter for fremtiden, hvis varmestuen i Nørregade lukker

Lille John har været hjemløs i tre-fire måneder. Alle hans ejendele ligger i en cykeltrailer, og han sover på gaden hver eneste nat.

Han frygter, hvis varmestuen i Nørregade må lukke.

- Så kan jeg hverken komme i bad eller få vasket tøj. Nogen gange sover jeg på natvarmestuen i Pantheonsgade, men der er tit fyldt helt op, fortæller han.

Også Kristian Juul, der i går var mødt op på Flakhaven for at støtte op om varmestuens redning, støtter sin ven.

- Der bliver et uhyggeligt pres på de andre varmestuer.Jeg har perioder, hvor jeg ikke drikker. Så kommer jeg på varmestuen i Nørregade. Der kan man virkelig snakke med folk, og de sætter sig ind i ens situation, siger han.

- Og de laver dejlig mad, så vi ikke sulter. Det er en katastrofe, hvis de lukker. Vi har brug for hjælp. Hvad skal man ellers gøre, siger Valborg, der er en anden fast bruger af varmestuen i Nørregade.

Ensom derhjemme

Kristian Juul er ikke hjemløs, men han kommer på varmestuen af andre grunde.

- Jeg har et hjem, men når jeg kommer hjem til mig selv og lukker min dør, så bliver jeg ensom. Jeg går på gaden for at møde andre mennesker, der har prøvet det samme som mig. Jeg har både haft villa, volvo og vovse, prøvet at være hjemløs og gået rundt med barnevognen. Vi har allesammen en fortid, siger han.

I går havde de slået sig ned uden for Danske Banks bygning. Men de bryder sig ikke om folks blikke.

- Hvis folk er trætte af sådan nogen som os, så er det en ulempe at lukke varmestuen, for så kommer vi til at være uden for butikkerne og her ved rådhuset, siger Kristian Juul.

- Det er helt til grin, at det handler om 600.000 kroner. Bare se de fine sten, de har lagt her. De bruger pengene på det forkerte, lyder det fra Lille John.

- Vi har brug for hjælp

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce