- Vi er de glemte gidsler i konflikten

35-årige Cecilie Konrad, mor til Bjørn på tre et halvt, mener, at kommunen må hjælpe de mange småbørnsfamilier, der lige nu står uden pasningsmuligheder.
Foto: Birgitte Carol Heiberg

- Vi er de glemte gidsler i konflikten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mor til to småbørn opfordrer Odenses politikere til at finde pasnings-muligheder.

ODENSE: Bjørn Konrad på tre et halvt år er lidt af en krudtugle og savner sine kammerater i Børnehuset Juelsgade. Mor Cecilie og far Lars har ofte diskussioner om, hvem der skal blive hjemme og passe børnene, og hvem der skal tage på arbejde.

Pædagogstrejken har sat sine tydelige spor hos den lille familie på fire, som også tæller lillesøster Vibe på et år.

Nu har 35-årige Cecilie Konrad fået nok. Derfor har hun sendt et åbent klagebrev til Odense Byråd, hvor hun opfordrer politikerne til at finde pasningsmuligheder for byens børn.

- Det er på vegne af alle småbørnsfamilier, at jeg har sendt brevet. Folk er desperate og ved ikke, hvad de skal gøre. Kommunen har ikke gjort noget hidtil for at løse situationen. Nu må politikerne tage skeen i den anden hånd og få løst det her, siger Cecilie Konrad, der til daglig arbejder som fuldmægtig i Servicestyrelsen.

Jeg betaler jo skat

For som hun ser det, så leverer kommunen ikke den vare, som den er forpligtet til.

- Det er jo ikke borgernes problem, at kommunen gennem Kommunernes Landsforening har en konflikt kørende med nogle af sine medarbejdere. Men som det er lige nu, så er det udelukkende blevet borgernes problem, siger hun og sammenligner kommunen med en forretning.

- Politikerne er blevet valgt til at holde forretningen kørende. Jeg betaler skat mod at få nogle ydelser igen. Den kontrakt misligeholder kommunen, og jeg synes ikke, at vi ser politikerne imødekomme problemet på nogen som helst måde, lyder det fra Cecilie Konrad.

I stedet er konfliktens parter ifølge hende krøbet i flyverskjul, og småbørnsfamilierne står nu tilbage som de glemte gidsler.

Indtil nu har den lille familie fået enderne til at hænge sammen ved at Cecilie Konrad har holdt en masse omsorgsdage.

- Men den eneste grund til, at jeg kan være hjemme, er, at jeg har en meget fleksibel arbejdsplads, hvor jeg har fået lov til at gøre det, siger Cecilie Konrad, der understreger, at flere af hendes veninder ikke har samme imødekommende arbejdsgivere.

Se på Århus og Esbjerg

- Og de begynder at blive fortvivlede, siger Cecilie, der mener, at de odenseanske politikere må i arbejdstøjet og begynde at bruge de handlemuligheder, de har.

- Pædagogmedhjælperne strejker ikke. Samtidig er der pædagoger, som ikke er organiserede i BUPL, og der er ledere og souschefer, som er reglementsansatte. Hvorfor ikke sætte disse uddannede kræfter sammen med medhjælperne, siger Cecilie Konrad.

- I Århus og Esbjerg kan man holde nogle institutioner åbne i begrænset tidsrum for nogle børn, så forældre kan komme på arbejde. Vi burde gøre det samme i Odense. Lidt anstrengelse vil klæde byrådspolitikerne her i byen, siger hun.

- Vi er de glemte gidsler i konflikten

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce