Ordentligheden blev sat til side, da skolechef placerede leder på Åløkkeskolen, mener bestyrelsesformand.

Uheldigt og uanstændigt.

Sådan betegner Åløkkeskolens bestyrelsesformand Dorte Skriver Johansen Børn- og Ungeforvaltningens proces omkring ansættelsen af Alice Markussen som leder af Åløkkeskolen per 1. april.

Den fandt nemlig sted midt i en proces, hvor skolebestyrelsen og skolens medarbejdere var i gang med at udforme ønskerne til den ny skoleleder.

Åløkkeskolen og Vestre Skole har siden 2012 haft fælles ledelse med Alice Markussen som skoleleder på Vestre Skole og Hans Christian Petersen som viceskoleleder på Åløkkeskolen. Modellen var tænkt som en forsøgsperiode på fire år efter strukturændringerne på skoleområdet i Odense, og i foråret 2016 besluttede politikerne, at dispensationsperioden sluttede med udgangen af skoleåret i år. I oktober 2016 lavede Børn- og Ungeforvaltningen en plan for ansættelsesproceduren til Åløkkeskolens bestyrelse og medarbejdere. 7. februar fik skolebestyrelsen besked om, at Alice Markussen var ansat som leder af Åløkkeskolen fra 1. april.

Alice Markussen har i en forsøgsperiode på fem år fungeret som fælles leder af Vestre Skole og Åløkkeskolen, som har en lokal afdelingsleder i skikkelse af Hans Christian Petersen. Men forsøgsordningen skulle ifølge en politisk beslutning fra foråret 2016 stoppe med udgangen af dette skoleår.

Ifølge Dorte Skriver Johansen lagde Børn- og Ungeforvaltningen i oktober en plan for ansættelsen af den ny leder af Åløkkeskolen og sendte den til skolens bestyrelse og medarbejdere for at indgå et samarbejde om ansættelsen af skolelederen.

- Det er bestemt ikke, hvad vi forstår ved almindelig ordentlighed og demokrati.Skolebestyrelsen, Åløkkeskolen.

Men 7. februar blev bestyrelsesformand Dorte Skriver Johansen ringet op af skolechef Nikolaj Juul Jørgensen fra Odense Kommune med besked om, at Alice Markussen fra 1. april er ansat som leder af Åløkkeskolen.

Klager over beslutning

Derfor har skolebestyrelsen nu klaget til politikerne i Børn- og Ungeudvalget. Forældre og elever finder fremgangsmåden uheldig og uanstændig over for en god og velfungerende skole, hvor medarbejderne, bestyrelsen og MED-udvalget var i gang med at afklare hvilke kompetencer, Åløkkeskolen præcist har brug for med en ny leder.

- Vi skulle mødes i ansættelsesudvalget lige om lidt, og vi anfægter proceduren. Dette har været i spil siden før jul uden, vi har vidst det. Det er ikke i orden, at man ringer til bestyrelsesformand og næstformanden for MED-udvalget få timer inden. Vi har meget brug for en ny leder til et stærkt lærerkollegium med god trivsel. Lærerne skal være med til at finde en ny leder og være med til at udvikle skolen, og så laver man en hovsa-løsning. Det er mærkeligt at sætte en proces i gang og så overflytte en leder, fastslår Dorte Skriver Johansen.

Skolebestyrelsesformanden mener, at bestyrelsen ifølge folkeskoleloven paragraf 44 skal inddrages i ansættelsen af en ny leder, og bestyrelsen klager i brevet til politikerne over skolechefens fremgangsmåde.

- Det er bestemt ikke, hvad vi forstår ved almindelig ordentlighed og demokrati, lyder kritikken fra skolebestyrelsen.

Med klagen beder skolebestyrelsen om politikernes vurdering af, om folkeskolen i Odense Kommune skal drives uden inddragelse af bestyrelse og medarbejdere.

- Vi skal have en ny leder på Åløkkeskolen, for vi har ikke haft vores egen leder de seneste fem år. Stillingen skal slås op og de relevante parter inddrages. Jeg kunne godt ønske, at også medarbejderne var med til at pege på den leder, de gerne vil have, siger Dorte Skriver Johansen.

Odense Kommunes skolechef, Nikolaj Juul Jørgensen, afviser kritikken fra Dorte Skriver Johansen. Hans svar kan læses i artiklen "Skolechef: Leder fortsætter blot i sit job".

  • Michael Bager

    Af:

    Journalist på kulturredaktionen i Odense med nyheder som stofområde. Madredaktør med ansvar for restaurantanmeldelser. Skriver om vin og drikkevarer til magasinet Livstil. Formand for foreningen Danske Madanmeldere, som står bag Årets Ret. Født 1967.

Mere om emnet

Se alle
1
Skolebestyrelser forbigås oftere, når ny leder skal findes

Skolebestyrelser forbigås oftere, når ny leder skal findes

Udskældt skolechef: Leder fortsætter blot i sit job

Udskældt skolechef: Leder fortsætter blot i sit job