- Riv bare p-afgiften i stykker

Per Hansen kom 42 kroner i denne automat i banegårdscentret. Alligevel fik han et girokort med krav om en afgift på 510 kroner. Det krav er nu faldet væk.
Foto: John Fredy

- Riv bare p-afgiften i stykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odenseaner stødte panden mod en mur hos Parkeringsgruppen i Århus, men vinder alligevel fordi han har en god sag

ODENSE: " Vi har service og venlighed i fokus".

Det er sloganet for Parkeringsgruppen ApS med hovedsæde i Århus, men det er nu ikke noget, Per Hansen fra Odense vil skrive under på. Heller ikke selv om han ved avisens mellemkomst nu slipper for at betale - simpelthen fordi han har en god sag.

Søndag den 20. juli fik han smidt en parkeringsafgift på 510 kroner i hovedet, selv om han havde betalt 42 kroner med ret til at parkere i tre og en halv time på et parkeringsdæk under tag i banegårdscentret.

Da blev jeg for alvor sur

Han klagede dagen efter, men blev afvist med besked om at han kunne vende tilbage 14 dage senere, når Parkeringsgruppen havde samlet oplysninger om, hvorfor girokortet var stukket under vinduesviskeren. Efter et par uger ringede han igen.

- Endnu en gang fik jeg at vide, at jeg bare havde at betale. Da blev jeg, må jeg erkende, for alvor sur, fortæller Per Hansen.

Han var den famøse aften sammen med sin kæreste i biografen, parkerede bilen og puttede 42 kroner i automaten. Han var derfor fuld af undren, da han efter bioturen så, at bilen var overvåget fra 22.15 til 22.22 med et girokort til følge.

"Ugyldig" billet

- Først da jeg kontaktede Parkeringsgruppen, så jeg, at der nederst på billetten var stemplet "ugyldig". Men hvordan kan en automat, der har taget imod 42 kroner, spytte sådan noget ud, spørger Per Hansen.

Avisen har beskrevet situationen for Parkerings- gruppen ApS, hvis direktør, advokat Jørgen Pedersen, er den eneste, der må udtale sig.

Han holder ferie, men har alligevel valgt at undersøge sagen og på mail besvare avisens spørgsmål.

Jørgen Pedersen skriver blandt andet:

Beklagelig fejl

- Der er sket en beklagelig menneskelig fejl, idet p-vagten ikke burde have udskrevet en afgift på grundlag af en synlig billet med teksten "ugyldig".

- Bag den usædvanlige tekst viser der sig desværre at ligge nok en fejl, men af elektronisk karakter: Automaten var ved automatisk at op- datere sin software. Den skulle automatisk være stillet i bero, men en korrekt billet blev udskrevet. Af ukendte årsager skete det ikke. I stedet udskrev automaten en testbillet.

Jørgen Pedersen skriver, at Per Hansens afgift an- nulleres, og at odenseaneren vil modtage en skriftlig be-klagelse fra Parkeringsgruppen.

- Det var da en dejlig besked at få, lød den spon- tane kommentar fra Per Hansen.

- Riv bare p-afgiften i stykker

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce