- Olav stod på mål for børnene og de unge

Fodbolden var noget Olav Rabølle Nielsen gik op i og forsøgte at bruge som lokomotiv til at trække besværlige børn og unge ind på en god livsbane. Foto: Hasse Frimodt

- Olav stod på mål for børnene og de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tidligere byrådsmedlem Christian Frederiksen: Olav Rabølle Nielsens død er et stort tab.

På mange måder fulgte Christian Frederiksen og Olav Rabølle Nielsens veje hinanden. De har arbejdet i Vollsmose, de var aktive i B1909, og de har begge været socialdemokratiske byrådsmedlemmer.

Nu er Olav Rabølle Nielsen død og for Christian Frederiksen er det et smerteligt tab.

- Olavs hjerte bankede for de unge. Også for de skæve. Han så de unge, han så deres baggrunde, og han gik efter forklaringerne på, at de var, som de var, lyder Christian Frederiksens karakteristik.

- Olavs liv var familien, det var børn og unge i Vollsmose, og det var B1909, siger Christian Frederiksen, der sad i bestyrelsen for B1909 sammen med Olav Rabølle indtil dennes død.

Inspiration fra USA

Christian Frederiksen fortæller, at Olav Rabølle blev inspireret, da han på en rejse i USA så, hvordan sportsstjerner tog ud i ghettoerne for at fungere som rollemodeller. Den idé tog han med til Vollsmose.

- I 1995 lavede han det første oplæg til B1909's fodboldskole. Da skolen i 2002 blev overtaget af kommunen, sagde Olav, at han da godt ville fortsætte i B1909's bestyrelse, hvis der var brug for ham. Det var typisk Olav. Han var ydmyg, siger Christian Frederiksen.

Olav Rabølle var inspektør på Humlehaveskolen i Vollsmose, indtil skolen som led i en større odenseansk skoleplan lukkede i 2011, og selv om lukningen gjorde ondt på den karismatiske inspektør, så fortsatte han arbejdet for områdets børn og unge.

- Han var en slags ambassadør for børn og unge i Vollsmose. Han stod på mål for dem, og han har gjort en forskel. Det vil sætte sig sine spor, at han ikke er her mere, siger Christian Frederiksen.

- Olav stod på mål for børnene og de unge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce