- Jobtøj betales ikke af de ældre


- Jobtøj betales ikke af de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

ODENSE: Et mindretal af de 3000 ansatte i Odense Kommunale Ældrepleje (OKÆ) er skeptiske over for ledelsens beslutning om, at alt personale skal til at gå i ensartet jobtøj i løbet af året.

Især blandt fysioterapeuter og ergoterapeuter i "Aktivitet og træning" er modstanden udtalt.

Blandt andet hævder nogle af tillidsrepræsentanterne, at pengene til den beklædningsmæssige markedsføring af OKÆ vil blive taget fra de ældre.

Det afviser ældrerådmand Villy Larsen (SF) kategorisk.

- Det passer ikke, at vi tager pengene fra de ældre. Alle de ansatte med borgerkontakt får en årlig beklædningsgodtgørelse for at bruge deres eget tøj på arbejde. Og det er de penge, vi vil bruge til jobtøjet, siger Villy Larsen.

Ifølge rådmanden får en fuldtidsansat 2700 skattefrie kroner pr. år til formålet.

- Det koster i alt cirka syv millioner kroner om året, og udgiften er den samme for kommunen og skatteborgerne, uanset om pengene bruges til godtgørelse eller jobtøj, fastslår han.

Beslutningen om jobtøj som led i konkurrencen med de private udbydere er endelig.

- Det ser klædeligt ud

I nogle af de syv distrikter er der allerede indført jobtøj til personalet, men det skal udskiftes, så samtlige ansatte bliver let genkendelige.

- Jeg synes faktisk, det ser godt og klædeligt ud, som de ansatte er klædt for eksempel i distrikt Øst. Og jeg har svært ved at se, hvorfor terapeuter og andet godtfolk har noget imod at gå i sådan noget tøj, siger Villy Larsen.

Samarbejdsudvalget i Odense Kommunale Ældrepleje har nikket ja til jobtøjet. Samtidig er en arbejdsgruppe med både medarbejdere og ledelse i gang med at vurdere, hvordan tøjet skal se ud, for at det tilgodeser flertallets behov.

- Jobtøj betales ikke af de ældre

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce