Optagelsesprøve til balletlinjen og danselinjen den 3. april for de lidt større børn

Ballet eller moderne dans?

Det Kongelige Teater Balletskolen Odense holder 3. april optagelsesprøve på begge linjer.

Det er her, man fortsætter, hvis man har gået på balletskolens såkaldte "gartneri", der er for børn i nulte til anden klasse. Og det er også her, man kan prøve sine drømme af, hvis man ønsker at prøve kræfter med dansen på et ambitiøst niveau.

Balleteleverne går i Odense til og med sjette klasse, så kan de fortsætte på Det Kongelige Teaters balletkompagni i København, hvis de er dygtige nok.

De elever, som går på danselinjen og danser moderne dans, kan fortsætte helt til niende klasse i Odense. Herfra er det muligt at fortsætte på DGU - dansegrunduddannelsen - som er tilrettelagt i samarbejde med Odense Katedralskole. Her tager danserne en stx-uddannelse.

Skolen har elever fra hele Fyn - fra Svendborg til Bogense og fra Nyborg til Tommerup - og fra Esbjerg, Vejle og Horsens i Jylland.

Har man et barn, som gerne vil til optagelsesprøve, skal man først melde sig til på hjemmesiden kgl-odense.dk, hvor man også kan læse mere om skolen og uddannelsen.

Målsætningen for Balletlinjen er blandt andet at udvikle talenter til en professionel ballet-karriere.

Skolen arbejder på at få sit eget ungdomskompagni.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).