- Jeg har aldrig haft i baghovedet, at hun skulle slås ihjel

Privatfoto af den 64-årige mand, som er varetægtsfængslet for drabet på Connie Christiansen i Bredagerløkken i Odense.

- Jeg har aldrig haft i baghovedet, at hun skulle slås ihjel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En 64-årig mand er varetægtsfængslet for drabet på Connie Christiansen mandag aften i det sydøstlige Odense
Han nægter sig skyldig i drab, men erkender at have taget fat om halsen på hende og stukket med kniv

De møder hinanden på datingsiden www.hotdating.dk på internettet i maj sidste år. De skriver frem og tilbage og aftaler at mødes i oktober.

Men det bliver ikke til noget, så det bliver november, før de mødes i virkeligheden.

Det er på et hotel i København. Og de bliver straks forelskede.

Sms’er i tusindvis udveksles. De rejser på ferie til Berlin før påske, lige før vejret bliver godt. Og besøgene er mange.

Hun tager til København for at mødes med ham. Men oftest kommer han til Bred-agerløkken i hendes lille rækkehus.

Det gør han også mandag den 4. maj. De har aftalt, at han skal komme på besøg.

Den 64-årige mand tager toget fra sit hjem i Helsingør. Og bybussen videre fra Odense Banegård Center mod
Bredagerløkken i det sydøstlige Odense.

På vejen gør han stop og køber ind til aftensmad. For han skal blive hos Connie Chris-tiansen til næste dag. Derfor har han også lidt bagage med.

Noget rent undertøj, sokker og toiletsager. Og så den vinoplukker, lommelygten, målebåndet og den 20-25 centimeter lange papirkniv, han altid har liggende i tasken.

I bussen mødes han med Connie Christiansen, der har taget en time tidligere fri fra sit arbejde i en forretning inde i byen. Hun har lige nogle ærinder, hun skal have ordnet.

De låser sig ind i det røde rækkehus, og sætter sig i sofaen med en kop kaffe. Efter kort tid har de sex. Det har de hver gang, de er sammen.

Så ringer Connie Christiansens telefon. Det er en mandlig bekendt. Klokken er 16.40, og de snakker sammen i 10 minutter.

Den 64-årige mand ved godt, hvem han er. Han kender hans navn, ved hvor han bor, og hvad han laver.

Connie Christiansen har fortalt ham det hele. Også at hun har indledt et forhold til manden i telefonen.

Den 64-årige kan ikke forstå, hvorfor hun stadig vil se ham, når hun har fundet en ny. Han bliver vred. Føler sig stødt og misbrugt.

Og så begynder skænderiet. De sidder stadig i sofaen. Hun med badekåbe på og han i undertøj.

De tager så hårdt fat i hinanden, at hun får blå mærker over det meste af kroppen, og den 64-årige mand får kradsemærker på armen.

Han griber fat i papirkniven med læderskaftet, der ligger på glasbordet foran sofaen. Den hjalp med at åbne et brev, da de kom hjem, og ligger derfor fremme.

Han stikker den i maven på hende. Kniven når 18 centimer ind og rammer ryghvirvlen.

Det gør ondt på hende. Men tilsyneladende bliver hun alligevel ved med at sige til ham, at hun elsker ham. Og han siger også til hende, at han elsker hende.

Han tager fat om halsen på hende, det hele eskalerer, og pludselig trækker hun ikke vejret.

Ved 20.30-tiden tager han bybussen væk fra Bredagerløkken. Bussens overvågningskamera optager ham.

Da det bliver tirsdag morgen, møder Connie Christiansen ikke på sit arbejde. Det bekymrer hendes datter, der ikke kan få fat i hende og derfor kører ud til rækkehuset og låser sig ind om eftermiddagen. Der finder hun sin mor død. Klokken er 16.13, og politiet sætter en drabsefterforskning i gang.

Onsdag aften begynder de at aflytte den 64-åriges telefon, og via TV 2 Nyhederne klokken 22 efterlyser politiet ham med overvågningsbilledet fra bybussen. Det giver flere nyttige tip, der samme aften fører til, at den 64-årige bliver anholdt i Helsingør klokken 23.17.

Torsdag er klokken lidt over 11.30, da den 64-årige er ved at snuble ind i retssal otte ved Retten i Odense.

Han er nydelig klædt i lyse bukser og grønlig jakke ud over skjorten og den bordeaux bluse. Håret og fuldskægget er hvidt, og overskæggets ender laver hver deres lille krølle.

Det blå, stribede halstørklæde lægger han i skødet, da han sætter sig og får sigtelsen læst højt: Han sigtes for manddrab efter straffelovens paragraf 237 ved at have kvalt Connie Christiansen og stukket hende i maven.

Den 64-årige mand og hans forsvarsadvokat får lov at låne dommerens kontor ved siden af retssalen til at tale i. Ingen betjente går med, for den 64-årige løber nok ingen steder.

Da de igen kommer ud, nægter den sigtede sig skyldig i manddrab. Samtidig gør forsvarsadvokaten opmærksom på, at den 64-årige hverken har fået mad eller drikke noget tid. Det får dommer Ingrid Therkelsen til at hente et plastikkrus med vand til ham.

Da anklageren tager fat på rækken af spørgsmål om, hvad der skete, hvornår, hvordan og hvorfor svarer han detaljeret og med rolig stemme.

- Jeg har aldrig haft siddende i baghovedet, at hun skulle slås ihjel, understreger den 64-årige mand blandt andet.

Men dommeren mener, der er begrundet mistanke om, at han er skyldig i manddrab, og varetægtsfængsler ham foreløbig frem til 4. juni. På den måde kan han ikke ødelægge den videre efterforskning.

For selv om han har erkendt, at han tog fat om halsen på Connie Christiansen og stak en kniv i maven på hende, er der stadig løse brikker i puslespillet. Politiet leder for eksempel fortsat efter papirkniven.

I retten tager den 64-årige forbehold for eventuelt af kære varetægtsfængslingen til landsretten. Og inden politiet følger ham tilbage i arresten, accepterer han at lade sig mentalundersøge.

Artiklen er skrevet på baggrund af den 64-åriges forklaring ved grundlovsforhøret i går og øvrige oplysninger, der kom frem i retten.

- Jeg har aldrig haft i baghovedet, at hun skulle slås ihjel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce