Pædagogerne mener, at de fortsat har sympatien i behold
ODENSE: Fra to andre strejkebyer, Kolding og Esbjerg, var kommet en lille armada af busser. Blandt de demonstrerende var Beinta Winthereig:

- Jeg tror, vi stadig har sympatien i behold i befolkningen. Forleden dannede vi en levende fire kilometer lang kæde fra Kolding Storcenter til centrum. Jeg fik fingeren af én bilist. Men kun én.

I Ansgars Anlæg måtte de strejkende undvære deres landsformand, Henning Pedersen, der med den fynske formand Lars Søgaard Jensens ord sad og ventede på, at Frederiksbergs borgmester og chefforhandler for de kommunale arbejdsgivere, Mads Lebech, skulle indkalde til et møde iført pengesæk - en stor én, sagde den fynske BUPL-formand til tordnende bifald.

Tudefjæs?

Lars Søgaard Jensen mener, Kommunernes Landsforening optrapper konflikten ved på tirsdag at sende alle pædagoger over hele landet hjem - i form af en lockout.

- Viser I ikke bare tudefjæs i jeres heftige kritik af lockouten?

- Nej, jeg vil kalde arbejdsgivernes kampskridt for magtarrogance. Jeg føler, vi nærmest straffes, fordi vi efter et nej fra vores hovedbestyrelse indledte nye forhandlinger, som mundede ud i et forlig. Det anbefalede hovedbestyrelsen, men BUPL-medlemmernes sagde nej. Nu skal vi åbenbart straffes.

- Hvis vi tilbydes 13,9 procent, ligesom FOA har fået, er vi klar til forlig. Vi kræver ikke 15 procent som sygeplejerskerne, siger Lars Søgaard Jensen.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
De store følelser kom i kog

De store følelser kom i kog

Budskab fra oven

Fokus på faget i avisen