- Jan Boye minder om Napoleon


- Jan Boye minder om Napoleon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anker Boye: - Jeg undrer mig over, at borgmesteren vil flytte opgaver fra slottet til rådhuset

ODENSE: Rådmand Anker Boye (S) er mildt sagt meget forundret over, at borgmester Jan Boye (K) vil flytte arbejdet med at lave kanalforbindelsen og lukning af Thomas B. Thriges Gade fra socialdemokratens forvaltning på slottet til en ny organisation, der skal referere til stadsdirektør Jørgen Clausen og dermed Jan Boyes borgmesterforvaltning.

- Jeg kommer til at tænke på Jan Boye som en anden Napoleon, lyder den beske kommentar fra Anker Boye.

Strider mod aftaler

I tirsdagsavisen fortalte Jan Boye, at han vil sikre gennemførelsen af opgaver i de kommende ti år til op imod en milliard kroner mod forsinkelser ved at lave en ny organisation med folk fra både rådhuset og slottet samt fra private firmaer.

Det strider ifølge Anker Boye mod alle aftaler om, hvordan arbejdsopgaverne fordeles i Odense Kommune.

- Borgmesterforvaltningen skal tage sig af den overordnede planlægning, mens vi udfører opgaverne. Vi har viden, folk og ekspertise, ja hele maskinrummet til at gennemføre arbejdet med kanalforbindelsen, Thomas B. Thriges Gade, kvarterplanen, musik-teaterhus med videre. Det vil Jan Boye nu flytte. Jeg er stærkt forundret.

Skuffende

Rådmanden kalder det skuffende, at hverken han eller By- og Kulturudvalget blev informeret om borgmesterens planer, men måtte høre om dem via Stiftstidende.

- Han kan selvfølgelig bosse sine planer igennem via sit borgerlige flertal. Jeg synes, han skulle vælge samarbejdets vej, siger Anker Boye.

Venstre: - Fornuftigt

Venstre, der er en del af Jan Boyes borgerlige flertal, kalder det fornuftigt, at så store opgaver forankres i én fælles konstruktion eller måske et selskab a la Ørestaden i København.

- Vi synes, det er et godt forslag med et udførende led, der har fuld fokus på at løse den kæmpestore opgave, og der sker jo ikke ændringer i den politiske beslutningsproces, siger Venstres byrådsmedlem Lars Chr. Lilleholt.

- Anker Boye ser spøgelser ved højlys dag, hvis han mener, at Jan Boye på denne måde tiltager sig magt. Det hele drejer sig om at løse opgaven bedst muligt. Og det kan gøres på denne måde, siger Lars Chr. Lilleholt.

EL: - Suger magt til sig

Ikke uventet er Enhedslistens Per Berga Rasmussen af den stik modsatte opfattelse:

- Jan Boye suger med det her magt til sig, og han vil op mod næste års kommunalvalg profilere sig på overordnede ting, som han i udførelsen ikke burde have noget at gøre med. Hvis borgmesteren mener, at Anker Boye og hans forvaltning ikke kan løse opgaven, hvilket parentes bemærket er helt forkert, må han sige det, siger Per Berga Rasmussen med denne afskedssalut:

- Det har aldrig været meningen, at stadsdirektøren skal være byplanlægger.

Jan Boyes forslag skal diskuteres på et møde i Økonomiudvalget i næste uge.

- Jan Boye minder om Napoleon

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce