Et forår, som børnene aldrig kommer til at glemme - rabarberkoncerten med levende lys på stjernehimlen

Der blev hvisket, puslet, klappet, dunket og sunget. Om Vesterbro, araberen, rabarberen, SAS-hotellet og Nordre Fasanvej, og selv om koncertens 450 solister, sangere og hviskere fortrinsvis var af etnisk fynsk oprindelse, var det på hjemmebane.

Takket være ikke mindst den fænomenale korleder, indpisker, rabarberkomponist og dirigent Hanna Rose Jørgensen.

Hun satte det store syngende kollektiv i søen, og efter timers indstuderen og finpudsning, var det et solidt fartøj, der vuggede i Odense Idrætshal. Med et meget entusiastisk publikum af forældre, venner og bekendte på tilskuerpladserne.

Der blev ikke terpet matematik. Der blev ikke øvet staveord eller herset med samfundsforhold, men vær sikker på en ting.

Der blev hvisket, så det bliver husket resten af deres liv. Visse oplevelser i et skoleliv fæstner sig og skærer en kært erindringshak, og den fynske forårskoncert sammen med Odense Musikskole var et af dem.

Odense-skolernes mindste børnekor var med. Børn i 6-10-års alderen. Følsomme, fornøjede og vilde med at være sammen om et stort projekt.

Rabarberkompot er titlen på børnekorværket, som er komponeret af Hanna og ordene er fra Jakob Martin Strids hånd.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.