- Husk lige madpakken!

Helle Bruun (43) er mor til 5-årige Lucas, som går i børnehaven Solskrænten, der hører under Åløkke-institutionen. Helle Bruun glæder sig til at modtage påmindelser på sin mobiltelefon: - Det bliver en stor hjælp i vores hverdag, siger hun.
Foto: John Fredy

- Husk lige madpakken!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra i dag kan forældre til børn i to odenseanske institutioner modtage påmindelser på sms. Hvis ordningen bliver en succes, skal den udbredes til andre institutioner i 2009

ODENSE: - Hvorfor sender børnehaven os ikke en sms, når der er noget vigtigt, vi skal huske?

Sådan sagde en forælder sidste år på et møde mellem institutionsledere og forældre.

Med på mødet var også Agnete Kramme, konsulent i Odense Kommunes Børn- og Ungeforvaltning.

Hun er selv forælder og ved alt om, hvor nemt det er at glemme børnehaveudflugter og forældremøder i en stresset hverdag.

- Efter mødet tyggede jeg på forslaget, og jo mere jeg tænkte over det, desto bedre syntes jeg om ideen. Derfor tager vi i dag hul på et pilotforsøg, hvor vi tilbyder forældrene påmindelser på sms, siger Agnete Kramme.

Evalueres til november

Pilotforsøget skal køre i institutionerne Åløkke og Abildgård frem til november. Herefter skal forsøget evalueres, og hvis sms-påmindelserne viser sig at være populære blandt forældrene, skal ordningen udbredes til andre institutioner i starten af 2009.

Agnete Kramme understreger, at sms-tjenesten udelukkende gælder fællesbeskeder af typen "i morgen skal vi i zoo, så medbring madpakker i stanniol", eller "husk vores sommerfest på torsdag klokken 18".

- Når noget drejer sig om det enkelte barn, vil institutionerne stadig tage personlig kontakt til forældrene, lover hun.

Sms-ordningen skal dermed ses som et supplement til de beskeder, der i forvejen hænger - og fortsat vil hænge - på institutionernes opslagstavler.
SMS-historien
Den første sms blev afsendt i Storbritannien i 1992 og bestod af to ord: Glædelig jul.

Bagefter fik sms en træg start. I 1995 sendte hver bruger i gennemsnit mindre end én sms om måneden.

Det har dog ændret sig: I løbet af 2006 sendte hver dansker i gennemsnit 1871 sms'er afsted.

Kilder: www.it-borger.dk, IT- og Telestyrelsen samt Danmarks Statistik

Stor hjælp i hverdagen

Helle Bruun er mor til fem-årige Lucas, som går i børnehaven Solskrænten, der hører under Åløkke-institutionen.

Hun er glad for den nye mulighed.

- Selvfølgelig er det forældrenes eget ansvar at sørge for at tjekke opslagstavlen. Men det kan jo glippe, især når man har travlt. Hvis man får en sms-påmindelse, kan man være sikker på, man ikke misser noget vigtigt. Det er en god service til børnefamilierne, og jeg forventer, det bliver en stor hjælp i vores hverdag, siger hun.

Går ikke ud over børnene

Samme forventninger har Aase Jensen, leder af institutionen Abildgård.

- Ofte får forældrene ikke læst alle de beskeder, der hænger på opslagstavlen. Det kan give problemer i hverdagen. Jeg tror, det betyder meget for forældrene at blive mindet om udflugter, møder og gummistøvler, siger hun.

- Sms er en hurtig og nem måde at kommunikere på, og jeg garanterer, at det ikke kommer til at gå ud over pædagogernes tid med børnene.

Prisen stadig ukendt

Alle beskeder bliver leveret efter klokken 18, så forældrene ikke forstyrres i arbejdstiden. Der vil ikke være mulighed for, at forældrene kan svare tilbage på beskederne. Det er frivilligt, om de ønsker at deltage i ordningen, og den kan til hver en tid afmeldes igen.

Agnete Kramme har endnu ikke overblik over, hvad ordningen kommer til at koste institutionerne.

- Det afhænger blandt andet af hvor mange forældre, der tager imod tilbuddet. Men det er en relativt billig service, siger hun.

- Husk lige madpakken!

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce