En fed håndvask kan motivere til bedre hygiejne - buksevandskumme skiftet

Næsby: Næsby Skole har fået tildelt hygiejnelegatet.

I samarbejde med Bedre Bad, Duravit, Hansgrohe og Viega designet, er der leveret og monteret et helt nyt toilet til skolen, og en gammel "buksevands-vask" er skiftet ud.

- Hvis børn går og holder sig, fyldes både tarm og blære i løbet af dagen. Det er lidt som at puste en ballon for meget op - til sidst kan der ikke være mere i. Blæren og tarmen slås om den begrænsede plads, der er i bækkenet, og barnet kan enten komme til at tisse i bukserne, eller udvikle forstoppelse, fordi tarmen får alt for god tid til at suge vand ud af afføringen, siger læge Line Modin fra børneafdelingen, Kolding Sygehus.

Signalerne fra kroppen til hjernen om at gå på toilettet undertrykkes, når bar- net holder sig, og kan med-føre, at barnet i større eller mindre grad har svært ved at sidde stille og koncentrere sig.

Elektronik på badeværeset

En ballon, der tømmes for luft, har ikke helt den samme facon, som den havde, inden den blev pustet op - på længere sigt kan det samme ske for blæren og tarmen, så barnet kan få svært ved at tømme sig helt.

- Vores nye toilet er klart, og det er tid til, at elevrådet holder en indvielse for resten af skolen. Det er blevet et fint elektronisk badeværelse og et syvmilespring fra hvad, vi havde før, siger skoleleder Flemming Banke, Næsby Skole.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.