Ifølge KC Byg er ansøgningen om at måtte bygge ovenpå Holsedore-ejendom begrundet i et ønske om at forskønne ejendommen. Det handler i mindre grad om profit, siger medindehaver Ole Carlsen.

Der venter ikke en stor fortjeneste nu og her, hvis KC Byg får lov at bygge en ekstra etage på den lave del af ejendommen på Holsedore 18, som firmaet ønsker.

Det siger medindehaver af KC Byg, der ejer ejendommen, Ole Carlsen. Der er tale om to lejligheder og i alt cirka 200 ekstra kvadratmeter fordelt på en ekstra etage på det sted, hvor bygningen i dag er lavest.

- Der er ikke som sådan nogen stor gevinst ved det. I hvert fald ikke de første mange år. For de to lejligheder er meget dyre at opføre. Med tid vil der kunne komme en gevinst, men det er på ingen måde derfor, vi gør det. Det er det vitterligt ikke, siger han.

I stedet handler det ifølge Ole Carlsen om at forskønne ejendommen og skabe de bedst mulige lejligheder. Ejendommen består af tre dele, der er opført med årtiers mellemrum, og den nyeste del ud mod Filosofgangen og Munke Mose er lavere end resten af bygningen.

- Vi synes, den bygning fortjener det. Det vil klæde bygningen, og den bliver kønnere af det, med den beliggenhed, den har, og når man også ser på, at der ligger højere bygninger på begge sider. Den ligger klemt inde, som det er i dag.

I forhold til indkigsgener hos naboen til byggeriet siger Ole Carlsen, at byggeriet undervejs er blevet tilpasset, så det er rykket fem-syv meter længere tilbage.

- Vi kunne godt se, at der var et problem. Og jeg synes faktisk, vi har lyttet, siger han.

En tilpasset udgave af projektet er netop sendt i fornyet nabohøring, oplyser Byggesag.

  • Blichfeldt_Rune

    Af:

    Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus i 2004. Samme år ansat på Fyens Stiftstidende. Siden 2005 på Odense-redaktionen. Har siden 2007 især dækket byudvikling. herunder emner som Odense Letbane og ombygningen af Thomas B. Thriges Gade.

Mere om emnet

Se alle
2
Omstridt tilbygning får ja fra enigt udvalg

Omstridt tilbygning får ja fra enigt udvalg

1
Holsedore-byggeri: Ekstra etage sendes i høring igen

Holsedore-byggeri: Ekstra etage sendes i høring igen

4
Byggesag igen i skudlinjen: Nabo undrer sig over kovending

Byggesag igen i skudlinjen: Nabo undrer sig over kovending