FSG Foods er ét af de firmaer, som mistede penge på Benjamin Skjelbos københavnske restaurant Nori. Kommunikationsansvarlig Lars Hasholdt har svært ved at tro, at gælden betales.

Da det i november 2016 blev meldt ud, at sushi-restauranten Nori ikke åbnede op igen i nye lokaler, skyldte restauranten mere end 100.000 kroner samlet til to københavnske firmaer. Det ene firma, FSG Foods, har i et år forsøgt at få Benjamin Skjelbo til at afdrage på gælden som aftalt.

- Det er da dejligt at høre, at Benjamin vil betale alle pengene tilbage. Men det virker lidt som spin og varm luft fra hans side. Benjamins troværdighed er papirtynd i forhold til alle de løfter, han har brudt i forbindelse med vores samarbejde, siger kommunikationsansvarlig for FSG Foods, Lars Hasholdt. 

Han fortæller, at Benjamin Skjelbo som ung iværksætter fik lang line af FSG Foods.

- Benjamin havde flere gode bekendte i firmaet, og det betød, at han fik lidt længere snor. Vi begyndte dog at blive lidt urolige, da gælden voksede hen over efteråret i begge af de firmaer, som Nori handlede igennem. Vi aftale derfor nogle afdragsordninger, som Benjamin ikke levede op til. Vi var meget imødekommende, men blev kun mødt af tomme løfter. Siden har han undladt at møde op i Fogedretten, og stævningsmanden har forgæves forsøgt at få fat på ham fem gange. Jeg har umiddelbart ikke tiltro til, at han betaler sin gæld, siger Lars Hasholdt.

Han understreger, at han ikke har noget ønske om at tromle unge iværksættere.

- Jeg opfordrer ikke til et boykot af Benjamins nye restaurant. Jeg siger bare, at kunderne skal være varsomme med at købe gavekort for store beløb. Jeg advokerer også for, at leverandører har hans historik in mente, når de handler med ham, siger Lars Hasholdt.

Han opfordrer den unge sushi-kok til at gribe tingene anderledes an.

- Benjamin er en dygtig sushi-kok, så måske burde han få arbejde på en etableret sushirestaurant, hvor han kan koncentrere sig om at lave sushi og betale sin gæld af i stedet for at risikere at knække halsen én gang til med sin egen restaurant.

  • Michael Bager

    Af:

    Reporter på Odenseredaktionen, musikredaktør og flittig skribent til rejsemagasinet Siesta. Født i Aars, Himmerland, i 1977 og bosat på Fyn siden 2004. Har kone, der er læge på OUH, samt to døtre. Jeg er glødende AaB- og Arsenalfan, men hepper på OB i alle kampe, hvor de ikke møder nogen af de nævnte hold. Jeg elsker alt fra hiphop og heavy til punk og rendyrket rock. Jeg har i mine 10 år på avisen interviewet musikere som Tom Jones, Robert Plant, Slash, Sinéad O'Connor, Macy Gray, Bryan Adams, Chris Cornell, Cliff Richards, Dr. John, Gavin DeGraw, James Last, Jeff Beck, Kevin Costner, Manic Street Preachers, Santana, Suede, The National og Travis m.fl. Blandt danske bands mangler jeg kun C.V.Jørgensen og Kim Larsen for at have interviewet samtlige af mine hjemlige helte.

Mere om emnet

Se alle
Danmarks yngste sushi-kok: - Det er mig, der er blevet snydt

Danmarks yngste sushi-kok: - Det er mig, der er blevet snydt

- Benjamin var menig kok

- Benjamin var menig kok

Kunder kalder sushi-restauratør for svindler