- Bare det ikke regner på publikum

Scenen er kæmpestor. Leonard Cohen kræver mere plads end symfoniorkestret og operasolisterne. Scenen er vendt en smule "med uret", så der spilles ud i rummet mellem træerne i Fruens Bøge.
Foto: Nils Mogensen Svalebøgnmo@Fyens.Dk

- Bare det ikke regner på publikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De rå mænd, som balancerer med sikkerhedssko og tatoveringer, er fuldstændig ligeglade med lidt vand
Leonard Cohens fortropper på plads - men ”den gamle” har ingen hysteriske stjernekrav

Odense: Han har en genvejstast til vejret på sin mobil, og den er blevet brugt et par gange de seneste dage. Produktionsmanager ved JVB-Concerts Frank Hansen burde egentlig være bekymret for sine folk på og omkring scenen på Engen ved Skovsøen, men faktisk ser han lidt længere frem.

- Hvordan bliver det lørdag? Det er mere vigtigt, at folk kommer til at nyde koncerten med Leonard Cohen i tørvejr, end at vi bliver pjasket til, mens vi gør klar, siger han.

Regn eller sol - vi arbejder

Samme holdning har mænnerne med deres hjelme, sikkerhedsstøvler og tatoveringer. Det generer dem ikke væsentligt, at regner vælter ned. Hellere det end 30 grader og brændende sol.

- Og op skal det. Hvis du en gang er blevet bidt af at være stagehand - scenebisse eller hvad man nu kan kalde os, så er det fedt at være med. Under alle forhold, siger en af de blot 25 mand, som i går rejste selve den pænt store scene.

- Det her er et puslespil, som skal lægges i den rigtige rækkefølge. Vi skal helst ikke have brikkerne, før vi har folkene til at flytte dem på plads. Det er lidt som det der mobilspil ”Tetris”, hvor der hober sig firkanter op, som skal placeres rigtigt og som bare bliver ved med at komme ned ovenfra, siger Frank Hansen.

Brikker at flytte med

Han er manden, som skal have styr på brikkerne, og torsdag væltede det ind med grej og maskiner i et tempo, som var lige hektisk nok. Men vi har prøvet det før. Jeg kommer lige fra en Medina-koncert og skal lave Rasmus Seebach om nogle dage, siger han.

Arbejdsstyrken bliver firedoblet fredag, hvor byen bag scenen bygges færdig. Der skal være faciliteter til musikerne, til Cohen, til operastjernerne og til hele det setup, der følger med.

- Heldigvis er Leonard Cohen ikke en af de der rockkrukker, som kræver total særbehandling og skal forkæles med nogle helt specifikke fødevarer eller en særlig lounge, siger direktør Hans Thomsen fra JVB Concerts.

Cohen på Odense-café

Ingen vil bekræfte det, men man har på fornemmelsen, at Leonard Cohen nok er i byen allerede i dag. Måske er han ude at shoppe, på café eller måske H. C. Andersen-museet. Han kan godt lide at være i god tid, og trods alt er han ikke en ung rockstar, der lige lader sig flyve ind i privat jet og køre i limousine til koncerten. Cohen foretrækker en rolig tilgang til et job, og han er ikke til de store armbevægelser og glamour. Det har han prøvet.- Største udfordring?

- Vi skal jo lave koncerten sammen med symfoniorkestret. To forskellige måder. Vi gør ikke tingene ens. Men vi skal på den anden side have alle de fordele, som der er ved at benytte mange af de samme faciliteter, siger Frank Hansen.

Han skal være væk søndag morgen, så operasangerne og symfonikerne kan gøre klar til deres program kl. 15.00.

- Bare det ikke regner på publikum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce