Sidste år gik 40 rygere med i naturen for at holde op med at ryge, men hvad er det, der får dem til at tage beslutningen?

Uffe Strunk, 57 år, Tarup: - Jeg holdt op med at ryge for 13-14 år siden, men faldt i, da festrygning gled over i hverdagene. Det irriterede mig, at jeg ikke bare kunne lade være, og min kone mobbede mig også - og med god ret, for det smager ikke godt at kysse en ryger, skal man huske. Denne gang skal jeg holde op, og jeg har heller ikke røget i halvanden måned. Så skal jeg bare passe på min vægt, for sidste gang tog jeg 20 kg på, indtil vi lagde kosten om og indkøbte mindre tallerkener. Jeg har tabt det hele igen.

 

Sanne Landt, 57 år, Folkebo: - Man ved jo godt, at det er usundt at ryge, så man gider i virkeligheden ikke høre alle de sædvanlige paroler; det handler om at få en indre klarhed. At stoppe med at ryge skal komme indefra, og det synes jeg bliver hjulpet på vej, når vi mødes og går ture med Torben. Jeg elsker i forvejen naturen, og jeg er kommet i tanke om, at det var derfor, jeg blev ved at ryge: Så jeg kunne trække mig og gå lidt for mig selv i sociale sammenhænge, men det kan jeg jo godt gøre uden at behøve at ryge.

 

Bente Petersen, 62 år, Næsby: - Jeg har kol og hostede voldsomt med slim op om natten, så der var ingen vej tilbage - jeg måtte stoppe med at ryge, og det har min kæreste så også gjort. Vi hyggede os ellers med at ryge og havde bygget et rygerum ude ved garagen, men det er slut nu. Jeg gik til lægen og fik piller og meldte mig til her, og nu har jeg ikke røget i 7,5 måneder, og jeg begynder aldrig igen.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.

Mere om emnet

Se alle
7 ud af 10 stoppede med at ryge

7 ud af 10 stoppede med at ryge

Rygeafvænning i naturen: Tour de tobak

Rygeafvænning i naturen: Tour de tobak

7 ud af 10 stoppede med at ryge

7 ud af 10 stoppede med at ryge