- Anker Boye må gribe ind, så rådmand stopper

Hvis ikke Susanne Crawley Larsen (R) selv kan finde ud af at gå som rådmand, må borgmester Anker Boye (S) få hende til det, mener Alex Ahrendtsen (DF). Billedet her stammer fra fintællingen efter byrådsvalget i november 2013.
Foto: Michael Bager.

- Anker Boye må gribe ind, så rådmand stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Alex Ahrendtsen (DF) opfordrer Susanne Crawley Larsen (R) til at trække sig. Hvis ikke hun gør det, må borgmesteren gøre noget, mener Ahrendtsen.

Den radikale børn- og ungerådmand i Odense, Susanne Crawley Larsen, bør trække sig som rådmand - hellere i dag end i morgen.

- Hun er som en hund i et spil kegler, og hvis hun ikke selv kan finde ud af at trække sig, må borgmester Anker Boye (S) gribe ind og forklare hende, at hun skal stoppe og fortsætte som menigt byrådsmedlem.

Alex Ahrendtsen og Dansk Folkeparti har mistet enhver tillid til, at den politisk uerfarne radikale rådmand kan styre en krævende forvaltning i en svær økonomisk tid.

Hans ord falder dog på stenet grund.

- Alex Ahrendtsen er i sin gode ret til at mene, hvad han vil. Jeg har løftet mit ansvar ved en hurtig og konsekvent indgriben - i øvrigt med et enigt Børn- og Ungeudvalg bag mig, siger Susanne Crawley Larsen.

I modsætning til en minister, der kan fyres af statsministeren, kan en rådmand ikke fyres af hverken borgmesteren eller byrådet.

Det kan kun ske, hvis en rådmand frivilligt - eller med armen vredet om på ryggen - selv accepterer at stoppe.

I Odense er der et rødt flertal på 15 stemmer mod 14 borgerlige. Kun hvis der er enighed i den røde lejr - inklusive Radikale - kan der ske ændringer.

Alex Ahrendtsen siger, at DF fuldstændig har mistet tilliden til Susanne Crawley Larsen.

- Hvornår har man nogensinde oplevet, at en rådmand i løbet af 20 måneder fyrer to direktører? Hun kunne ikke lide den første (Jimmy Streit, red.), så blev en loyal embedsmand Peter Pietras hentet i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Det gik heller ikke. Vi bad sammen med Venstre om at få hjælp fra en task force fra ministeriet i sagen om de udsatte børn. Det sagde hun nej til.

- Rådmanden har det politiske ansvar, og hun kan ikke blive ved med at fyre direktører, siger Alex Ahrendtsen, der beklager, at denne sag giver Odenses omdømme store skrammer.

- Anker Boye må gribe ind, så rådmand stopper

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce