Alex Ahrendtsen (DF) opfordrer Susanne Crawley Larsen (R) til at trække sig. Hvis ikke hun gør det, må borgmesteren gøre noget, mener Ahrendtsen.

Den radikale børn- og ungerådmand i Odense, Susanne Crawley Larsen, bør trække sig som rådmand - hellere i dag end i morgen.

- Hun er som en hund i et spil kegler, og hvis hun ikke selv kan finde ud af at trække sig, må borgmester Anker Boye (S) gribe ind og forklare hende, at hun skal stoppe og fortsætte som menigt byrådsmedlem.

Alex Ahrendtsen og Dansk Folkeparti har mistet enhver tillid til, at den politisk uerfarne radikale rådmand kan styre en krævende forvaltning i en svær økonomisk tid.

Hans ord falder dog på stenet grund.

- Alex Ahrendtsen er i sin gode ret til at mene, hvad han vil. Jeg har løftet mit ansvar ved en hurtig og konsekvent indgriben - i øvrigt med et enigt Børn- og Ungeudvalg bag mig, siger Susanne Crawley Larsen.

I modsætning til en minister, der kan fyres af statsministeren, kan en rådmand ikke fyres af hverken borgmesteren eller byrådet.

Det kan kun ske, hvis en rådmand frivilligt - eller med armen vredet om på ryggen - selv accepterer at stoppe.

I Odense er der et rødt flertal på 15 stemmer mod 14 borgerlige. Kun hvis der er enighed i den røde lejr - inklusive Radikale - kan der ske ændringer.

Alex Ahrendtsen siger, at DF fuldstændig har mistet tilliden til Susanne Crawley Larsen.

- Hvornår har man nogensinde oplevet, at en rådmand i løbet af 20 måneder fyrer to direktører? Hun kunne ikke lide den første (Jimmy Streit, red.), så blev en loyal embedsmand Peter Pietras hentet i Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Det gik heller ikke. Vi bad sammen med Venstre om at få hjælp fra en task force fra ministeriet i sagen om de udsatte børn. Det sagde hun nej til.

- Rådmanden har det politiske ansvar, og hun kan ikke blive ved med at fyre direktører, siger Alex Ahrendtsen, der beklager, at denne sag giver Odenses omdømme store skrammer.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
9
Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

Plaget afdeling i Odense Kommune får ny chef

10
Seks børn og unge-direktører i Odense siden 2007

Seks børn og unge-direktører i Odense siden 2007

Formand tavs om møde om tvangsfjernelser i Odense

Formand tavs om møde om tvangsfjernelser i Odense