Skifter fra OB: Edmundsson tager til Bielefeld

Jóan Símun Edmundsson fortsætter i den tyske 2. Bundesliga-klub Arminia Bielefeld, der stadig er med i oprykningskampen med tre runder tilbage. (Foto: Claus Fisker/Scanpix 2017)

Skifter fra OB: Edmundsson tager til Bielefeld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB's Jóan Símun Edmundsson skriver kontrakt med tyske Arminia Bielefeld fra 2. Bundesligaens sub-top, inden ugen er omme, erfarer Sport Fyn.

FODBOLD: OB's færing Jóan Símun Edmundsson skal de næste tre sæsoner spille i 2. Bundesliga-klubben Arminia Bielefeld, der ligger i subtoppen af Tysklands næstbedste række, erfarer Sport Fyn.

Der forestår kun et par formaliteter, inden aftalen offentliggøres. Den 26-årige venstrebenede færørske landsholdsangriber skifter transferfrit fra OB.

Jóan Símun Edmundssons forhold til OB led i starten af året skrammer, da en transfer til en tyrkisk klub mislykkedes og færingen samtidig ikke kom med til en afgørende træningslejr i Spanien med klubben. Siden har færingen været mere eller mindre parkeret ved sidelinjen på OB-mandskabet.

Men nu drejer det sig kun om timer eller et par døgn inden, at han kan skrive 2. Bundesliga på sit CV.

Arminia Bielefeld ligger 650 kilometer fra Odense i det, der hedder Ostwestfalen og byen har 323.000 indbyggere.

Klubben med stadion "An der Alm", som nu hedder Schüco-Arena, er en af de traditionsrige tyske klubber, men har siden 1995 haft status som elevatorholdet, der pendler mellem 2. og 1. Bundesliga. Fra 2011 til 2015 gik det helt galt og Bielefeld var i et par omgange nede i 3. Liga efter at have forladt Bundesligaen i 2008.

I øjeblikket ligger Armina nummer fem i 2. Bundesliga, og derfor kan holdet stadig nå en tredjeplads og opryknings-kampe mod tredjesidst i Bundesliga. Med tre runder tilbage er Bielefeld fem point efter Kiel og Arminia mangler at møde bundproppen Kaiserslautern (hj.), bundholdet St. Pauli (ude) og Sandhausen (hj.).

Sælger stadion

Klubben er i færd med at sælge stadion til private og salget skal indbringe klubben omkring 10 millioner Euro - omkring 75 millioner kroner. Arminia har netop fået ni måneders udsættelse på tilbagebetaling af gæld til bystyret på 1,9 millioner Euro. Soliditeten ligger i en fast og stigende sponsorskare, der lægger syv millioner Euro om året.

Sponsorerne reddede i december sidste år klubben fra bankerot og stadionsalget skal bringe den samlede gæld på ned under fire millioner Euro og med de udsigter har Arminia netop fået fornyet sin professionelle licens af det tyske fodboldforbund.

Snittet til hjemmekampene i Bielefeld ligger på 17.000 tilskuere i denne sæson, men der kan være omkring 9.000 flere på stadion.

Tidligere har danske spillere som Jens Steffensen, Jonas Kamper og Kasper Risgaard spillet i Bielefeld, hvor også den tidligere Brøndby-spiller Chris Katongo og FCK-stjernen Sibusiso Zuma har lagt vejen forbi.

Nu kommer der altså også en færing fra Fyn.

Skifter fra OB: Edmundsson tager til Bielefeld

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce