Skattefar hjælper OB's Rasmus Jönsson

Rasmus Jönsson (th.) har kontraktudløb i OB til sommer, men kan blive to år længere i Danmark på den udvidede forskerordning. (Foto:Henning Bagger/Scanpix 2017)

Skattefar hjælper OB's Rasmus Jönsson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forskerordningen er forlænget fra fem til syv år, så svenskeren kun skal betale 33 procent i skat frem til sommeren 2020

FODBOLD: Sport Fyn skrev før jul, at Rasmus Jönsons dage i OB var talte, fordi en kontraktforlængelse med virkning fra sommer ville betyde, at svenskeren skulle betale fuld skat af sin løn i Danmark.

Men omkring jul har Folketinget og Skat ændret ordningen, så nøglemedarbejdere eller forskere kan nøjes med at betale 32,84 procent inklusive AM-bidrag i skat i syv år i stedet for som nu i fem år. Rasmus Jönsson har været i Danmark i fem år til sommer, når hans kontrakt udløber.

Nu kan OB overveje at forlænge hans kontrakt, selv om han har haft svært ved at præstere i hvert fald siden sommerferien og det også indgår i overvejelserne samtidig med, at klubben endnu ikke har forlænget med Jóan Símun Edmundsson, der også har kontraktudløb til sommer.

Forlængelsen til syv år på forskerkontrakt gør også Rasmus Jönsson interessant for andre danske klubber og måske især for klubber i Københavns-området, fordi skåningen så ikke vil være ret langt hjemme fra sin fødeby Viken nord for Helsingborg. Der er blot en færgetur fra Helsingør til svenskerens gamle klub og by Helsingborg, der også er et emne for hans fortsatte karriere.

Mindst 63.700 i månedsløn

Kravet i 2017 var, at medarbejderen skulle tjene mere end 63.700 kroner om måneden, for at kunne skifte topskat ud med forskerordning og en samlet procent på 32 procent, inklusiv arbejdsmarkedsbidrag. Procenten er nu hævet med en ubetydelighed.

Det giver klubberne mulighed for, at hente nogle spillere, som man ellers ikke vil være i nærheden af. Spillere, som Superliga-klubber under andre omstændigheder ville have svært ved at få fingre i, da skattetrykket i de fleste andre lande er markant lavere end i Danmark.

Det var AaB, der i sommeren 2013 hentede svenskeren til klubben fra VfL Wolfsburg på en lejeaftale. Den lejeaftale blev et år senere vekslet til en permanent transfer. Siden fulgte skiftet til OB i sommeren 2016.

I 2015 var der ansat 138 medarbejdere indenfor kultur, forlystelse og sport på forskerordningen, der altså også omfatter skuespillere, trapezkunstnere og operasangere. Det tal bliver næppe mindre efter udvidelsen til syv år.

Skattefar hjælper OB's Rasmus Jönsson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce