Skadet og karantæneramt: OB-anfører misser svær kamp i Parken

Kent Nielsen må undvære Kenneth Emil Petersen mod Ståle Solbakken og FCK. Arkivfoto: Ólafur Steinar Gestsson

Skadet og karantæneramt: OB-anfører misser svær kamp i Parken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB må undvære anfører Kenneth Emil Petersen i en svær udekamp mod FCK, hvor holdet sandsynligvis får brug for to mand i midterforsvaret.

Fodbold: Når OB går på græsset søndag på Østerbro til en af de traditionelt sværeste opgaver i dansk fodbold - en kamp mod FC København i Parken - bliver det uden anfører Kenneth Emil Petersen. Midtstopperen må nemlig sidde FCK-kampen over, da han efter et gult kort sent mod FC Nordsjælland har sparet sammen til en karantænedag. Men man kan måske kalde det held i uheld for OB. Tidligere i kampen i Farum vred Kenneth Emil Petersen nemlig om på kunstgræsset, og den skade har holdt ham ude af træningen i denne uge alligevel, fortæller cheftræner Kent Nielsen.

- Vi håber, at han kan træne med igen fredag, og det er altså ikke noget længerevarende. Men vi skal jo alligevel finde en erstatning til på søndag, og vi har folk som Joao Pereira og Marco Lund, som kan gå ind på den plads, siger han.

Ud over anføreren er der kun småting at berette om fra Kent Nielsen på skadesfronten. Onsdag måtte målmand Sten Grytebust udgå af træningen, efter at en bold ramte hans finger i en uheldig vinkel, men Kent Nielsen regner ikke med, at det bliver et problem mod københavnerne. Og heldigvis for det. For en af cheftrænerens nøgler til at tage point med hjem fra hovedstaden er netop målmandsposten, hvor kun Brøndby har været bedre til at holde bolden ude af eget mål i denne sæson.

- Vi skal naturligvis være gode i defensiven og i vores organisation. Og så er det vigtigt med en god målmand, og det har vi haft i hele sæsonen. Vi skal forsøge at lukke deres kreative spillere som Robert Skov, Rasmus Falk og Viktor Fischer, siger han.

Men hvis man tror, at cheftrænerens fokus på defensiven betyder, at OB har tænkt sig at parkere den proverbiale bus i Parken, så må man tro om igen.

- Det gælder om at finde balancen. Nogle mener, at løsningen er at sparke væk hele tiden, men så kommer man til at forsvare rigtig meget. Og vi er et hold, som gerne vil have boldbesiddelse, og det synes jeg, vi har holdet til. Men man skal selvfølgelig finde spilmulighederne og sørge for ikke at gøre det farligt for sig selv, siger Kent Nielsen - måske med tanke på nederlaget i Farum mod FC Nordsjælland.

Ikke så skidt, som det ser ud.

Helt usædvanligt for FC København, har de forsvarende mestre også været til at tale med i Parken i denne sæson. Senest mod FC Midtjylland, hvor holdet tabte 3-1. Og OB må siges at møde FCK på det rigtige tidspunkt. Torsdag skal løverne nemlig en tur til Spanien for at spille returopgør mod Atletico Madrid i Europa League.

En tur i Europa har på det seneste været skidt for FCK i den efterfølgende kamp i den hjemlige liga. I de seneste 13 superligakampe efter en international kamp har FC København således smidt point i de otte. Men trods den statistik og den generelt tvivlsomme form, ser Kent Nielsen stadig søndagens modstander som meget stærk.

- Uanset at de ikke har den sæson, som de selv havde håbet på, så har de faktisk ofte set gode ud, synes jeg. Og efter Midtjylland senest må de også klø sig lidt i nakken over, hvordan de ikke vinder. For jeg synes egentlig, at de dominerer den kamp, men de bliver straffet for deres fejl. Nogle gange har man bare sådan en sæson, hvor man laver lidt flere fejl og bliver straffet, mens andre ikke bliver straffet lige så hårdt. Og i forhold til europa, så skal man som FCK-spiller kunne håndtere det, siger Kent Nielsen.

Kan tage et hop mod mesterskabsspillet

Mod FC Nordsjælland på en anden svær udebane gik Kent Nielsen til et våben, som OB nu og da tager i brug i en 3-5-2-opstilling. Det træk skulle dæmme op for Nordsjællands wing backs, men normalt spiller OB deres mere brugte 4-4-2 mod andre 4-4-2-hold.

- Generelt er et 4-4-2-hold udfordrede mod 3-5-2, og lige som i sidste uge valgte vi også sidste år at spille nogle kampe i 3-5-2 selv. Og jeg vil ikke udelukke noget, men vi plejer ikke at gøre det mod FCK, siger Kent Nielsen uden helt at afsløre sin hånd.

Med fem kampe tilbage, inden superligaen deles i mesterskabsspil og gruppespil mellem nummer seks og syv i tabellen, ligger OB lige akkurat indenfor på en sjetteplads, hvor kun målscore holder Hobro ude. I den forbindelse er kampen mod FC København også en direkte duel. OB har et point op til københavnerne på femtepladsen, og fynboerne kan potentielt tage to spring op på en fjerdeplads ved at slå FCK og håbe, at AGF kan tage point fra Horsens.

Kampen mod FCK fløjtes i gang søndag klokken 18.00.

Skadet og karantæneramt: OB-anfører misser svær kamp i Parken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce