Konkurs kan give OB lille fordel

OB og Kenneth Emil Petersen møder allerede i fjerde kamp efter juleferien Lyngby på hjemmebane - og vinder måske 3-0 uden kamp, hvis ikke Lyngby reddes. Foto: Scanpix/Frank Cilius

Konkurs kan give OB lille fordel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Top seks-konkurrenterne FCK og AaB får ikke foræret tre point som fynboerne

FODBOLD: Lyngby kæmper som bekendt for livet og har nu bedt sine egne spillere om tid, inden de eventuelt erklærer klubben konkurs.

En engelske Premier League-klub overvejer at træde til med midler, men risikoen for, at Lyngby udebliver fra Superliga-kampen mod Brøndby på søndag er overhængende.

Og selv om DBU slår fast, at det er først i det øjeblik, at klubben er dekreteret konkurs i skifteretten, vil det betyde, at de syv resterende kampe i grundspillet erklæres tabte sammen med kampene i nedrykningsspillet og i playoff-kampe om at blive i rækken.

Men i realiteten betyder det uanset, om det sker med tilbagevirkende, hvis Lyngby udebliver, at kampen(e) erklæres tabte.

Det betyder, at Brøndby får en fordel i mesterskabskampen mod FC Midtjylland, fordi midtjyderne allerede har spillet mod Lyngby. Brøndby vil i givet fald få tre point forærende på søndag også kampen om at komme i tops seks bliver vredet skævt.

Hverken AaB eller FC København får tre point gratis forærende, som Hobro, OB, Sønderjyske og AC Horsens vil få i en af de kommende syv spillerunder.

Det giver et andet billede af tabellen, selv om AaB og FCK jo blot baere kan svare igen ved at vinde samtlige syv kampe mod de modstandere, der krydser deres vej. OB kravler faktisk over stregen, hvis man regner med, at Lyngby går konkurs.

For 16 år siden gik Lyngby også konkurs, men fortsatte under ledelse af Hasse Kuhn med et amatørhold i resten af turneringen. Nu er reglerne anderledes, så man bliver pillet ud ved et konkursdekret. I de lavere rækker bliver man taberdømt med 0-3, men endnu har det ikke været afprøvet i Superligaen.

De danske fodboldkvinder udeblev fra en VM-kvalifikationskamp i Sverige på grund af sammenbrud i overenskomstforhandlinger og blev taberdømt 3-0 for ikke at møde op.

Sådan ser top ti ud, hvis Lyngby går konkurs
Brøndby IF 46

Midtjylland 44

Nordsjælland 39

Hobro 30

Horsens 30

OB 28

––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

FCK 26

AaB 26

Sønderj 24

SIF 23

Disse klubber får tre point forærende:

Brøndby, Silkeborg, AGF, OB, Hobro, Sønderjyske og Horsens.

Konkurs kan give OB lille fordel

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce