Kampen om Europa: AGF skal smage Thomasens teknik

OB's Jens Jakob Dyhr Thomasen drejer væk fra de tacklende Matin Spelmann (liggende) og Daniel A. Pedersen, mens Jens Stage forsøger at komme til undsætning i den første kamp for en uge siden i Århus. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Kampen om Europa: AGF skal smage Thomasens teknik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB's spilstyrer Jens Jakob Dyhr Thomasen afviser ikke, at spillestilen har en indbygget risiko.

FODBOLD: Han er OB's lille svar på Barcelonas berømte midtbane-mand Xavi. Jens Jakob Dyhr Thomasen drejer hele tiden den rigtige vej rundt med bolden, når han angribes og var grumme svær at fange for århusianerne i den første playoff-kamp i Århus i søndags. Jeppe Tverskov har samme sublime touch og overblik og de to kan igen gøre ondt på AGF'erne.

- Når jeg genser kampen på tv, så spiller vi på et meget højt teknisk niveau centralt på banen og det var de to primus motorer for. De lavede meget få tekniske fejl. Modstanderne kan godt se, at vi kan sætte meget i scene både centralt og bredt, og det vil AGF have fokus på at forstyrre, siger OB-træner Kent Nielsen.

Den 21-årige Sanderum-knægt passer som fod i hose til OB's ambitioner om at være boldbesiddende og spilstyrende, fordi han så sjældent smider bolden væk og kan vurdere, hvornår der skal spilles lange eller korte bolde fremad eller til siderne.

- Langt hen ad vejen var det, vi præsterede i Århus ikke så skævt. Men når man indkasserer tre mål, er det jo aldrig helt godt. Men vi skal blot lave meget små justeringer for at undgå det. Specielt i første halvleg var vi gode på bolden og giver dem problemer. Vi fik ikke det resultat, som spillet fortjente. Men vi var ikke helt skarpe i de små ting, som netop afgør de her kampe, siger Jens Jakob Dyhr Thomasen på vej ind til det taktiske møde efter at have givet en autograf og et foto til en lille fan.

- Det var irriterende i Århus. Vi havde en fin fornemmelse og det er lidt ambivalent det hele, fordi det jo ikke er meningen at tabe, når man spiller godt. Men vi har ikke gravet os ned. Vi skal bare vinde nu.

OB's Jens Jakob Dyhr Thomasen når at prikke bolden foran Kasper Junker i søndags. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)
OB's Jens Jakob Dyhr Thomasen når at prikke bolden foran Kasper Junker i søndags. (Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix)

Spidskompetencer

Han er klar over, at hans samarbejde med Tverskov er en af nøglerne til OB-succes søndag aften.

- Vi forsøger at lade være med at smide bolden væk. Vores midtbane er sat op til at være boldsikker og det er vores spidskompetence, og vi skal også søndag spille på vores forcer.

- Men ingen af jer, er en decideret 6'er og låsesmed. Kan det være en udfordring?

- Selvfølgelig spiller vi risikofyldt også med vore offensive backs og hvis en af os centralt forsvinder, så er der forholdsvis åbent. Men vi træner hårdt på at undgå de fejl. Vi har en nogenlunde rollefordeling, hvor Jeppe Tverskov er stærk defensivt og bliver centralt. Hvis jeg ser, at han ikke er der, så må jeg lave garderingen, og det er ikke gået helt galt endnu. Vi er et offensivt hold, der angriber med mange, og det er naturligvis en balance. Vi har mere at hente på den spillemåde end at tabe, siger Thomasen.

- Det er også en pointe, at det bedste forsvar er et angreb. Vi skal bare ikke smide bolden væk dumme steder og i virkeligheden er det vel kun Barcelona, der kan forsvare sig med bolden, men vi gør mange ting rigtigt med den. Men vi spiller med risiko og ved det tredje mål var der et boldtab, hvor vi var i ubalance. Selv om vi føler, at Tverskovs fordel ikke var der, da han blev fratacklet bolden. Vi vil ikke ændre game plan men kun justere lidt, siger han.

Frost-skade

Thomasen fik ødelagt sine muligheder for at hjælpe OB med i top seks, da han den 28. februar i den klare frost før hjemmekampen mod Lyngby fik et riv i den ene lyske, så han pludselig var ude i tre afgørende uger.

- Jeg har aldrig tidligere haft en muskelskade. Da vi lige skulle sparke på mål som afslutning på opvarmningen efter også at have haft nogle lange afleveringer, skete der et eller andet. Det var irriterende og det er forfærdeligt at sidde udenfor og se kammeraterne spille, siger han, der godt kunne mærke, at intensiteten er steget i kampene mod AGF.

- Vi har hele tiden også i kvalifikationsspillet gået efter sejrene. Men når der som i Århus var 10.000 tilskuere, så giver det lige en ekstra nerve og det håber jeg, vil gentage sig søndag aften på stadion. Det giver ekstra tænding, sagde han og gik ind til Kent Nielsens taktiske foredrag.

Kampen om Europa: AGF skal smage Thomasens teknik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce