Gullit kommer til Odense

Det koger i talent-kontoret i Ådalen. U19-træner Kim Engstrøm (tv.) og talentchef Tonny Hermansen (th.) er forberedt på en kommende forlænget weekend. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Gullit kommer til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

OB's internationale U19-turnering afvikles i Ådalen og i Marienlyst båret oppe af 31 værtsfamilier

FODBOLD: Den tidligere B1913- og B1909-angriber Kim Engstrøm var i ti år som talentudvikler i Vejle og han undrede sig over forholdene i OB, indtil han for halvandet år siden blevet headhuntet af OB's talentchef Tonny Hermansen.

- Uden at genere nogen var jeg som fynbo forbavset over holdningen i OB. For os i Vejle var det nemt at lokke fynske talenter til Vejle. OB troede dengang, at spillerne nærmest kom til dem af sig selv, men blandt spillerne gik snakken og nogen af dem kunne ikke lide OB. Det har vi fået vendt, siger OB's U19-træner før weekendens store internationale ungdomsturnering i Ådalen og på Marienlysts baner.

I Vejle skabte Engstrøm et internationalt netværk ved at starte med at ringe til de nordtyske hold i Werder Bremen, FC St. Pauli, Holstein Kiel og Hamburger SV og for fem år siden arrangerede han en U16-turnering i Vejle.

- Vi vil gerne udvikle os som klub og spille internationale kampe ikke mindst uden for sæsonen. Det magtede vi ikke tidligere selv at arrangere, men det kan vi nu med Kims kompetencer. Vi var altid tvungent til selv at tage afsted, siger talentchef Tonny Hermansen inden Kai Thor Cup for U19-hold og Suvit Cup for U17, der starter fredag.

OB brugte tidligere 50.000-60.000 kroner på at rejse efter turneringerne, men med turneringen i Odense sparer klubben det beløb ved sponsorernes hjælp.

Turneringen kører på andet år og har vokseværk, så man har haft brug for Marienlysts baner. Drømmen er, at turneringen kan vokse i takt med, at der anlægges kunstgræsbaner ved siden af den eksisterende i Ådalen.

Kai Thor og Suvit Cup
OB U19 gruppekampe (Kampene spilles i Ådalen):OB - IFK Norrköping (Fredag d. 19. kl. 19.15)

OB - Vålerenga (Lørdag d. 20. kl. 13.45)

Holstein Kiel - OB (Lørdag d. 20. kl. 18.45)

OB U17 gruppekampe (kampene spilles hos Boldklubben Marienlyst)

OB - AZ Alkmaar (Fredag d. 19. januar kl. 16.45)

Brann Bergen - OB (Lørdag d. 20. januar kl. 11.00)

OB - IFK Norrköping (Lørdag d. 20. januar kl. 15.30)

SE FULDT STÆVNEPROGRAM I LINKS I DENNE ARTIKEL PÅ FYENS.DK
Kim Engstrøm er klar til at modtage de internationale hold i omklædningsrummene i Ådalen. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kim Engstrøm er klar til at modtage de internationale hold i omklædningsrummene i Ådalen. Foto: Birgitte Carol Heiberg

31 værtsfamilier

Holdene bliver i Odense i to eller tre nætter, og de er blevet installeret på OCC eller Danhostel eller hos en af 31 værtsfamilier, der har sagt ja til at huse spillere.

- Det er forældre i Svendborg, Nyborg og Middelfart og de skal samtidig køre dem til kampene. Holstein Kiel havde ikke råd til hotel og Alkmaar meldte sig også sent til, så vi måtte finde 10-11 værtsfamilier mere, siger Kim Engstrøm.

- Vi sender et godt signal både internt i klubben og udadtil med værtsfamilierne, mener Tonny Hermansen.

Lørdag mødes alle trænere og ledere i Ådalen og Alkmaars og Brann Bergens talentansvarlige holder foredrag om deres klubbers gøren og laden på talentområdet.

For OB's U19-hold er det fin matchning i før en forårssæson, hvor man igen vil nå målsætningen om top seks. Det nåede holdet akkurat i sidste sæson.

- Men da præsterede vi lidt over evne. Nu er truppen bedre end sidste år og balancerer mere tydeligt mellem at være boldbesiddende og direkte i spillestil og er kommet endnu tættere på det, som Superliga-holdet vil. Men i U19-ligaen er der Midtjylland og så alle os andre. Vi kan blive alt fra nummer to til tolv, siger Kim Engstrøm.

Der kommer scouts fra de store klubber til Odense og Marienlyst, hvor det hollandske U17-hold Alkmaar AZ 67's forsvar spiller med 17-årige Maxim Gullit, der er søn af superstjernen Ruud Gullit, som vandt EM med Holland i 1988 over Sovjet.

Så er man da noget.

Kim Engstrøm undrede sig over ungdoms-politikken i OB, da han selv var ansat i Vejle Boldklub. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Kim Engstrøm undrede sig over ungdoms-politikken i OB, da han selv var ansat i Vejle Boldklub. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Gullit kommer til Odense

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce