Grytebust blev afgørende som forudsagt

Viktor Fischer formåede at passere Grytebust i første halvleg, men Joao Pereira redede på stregen. Foto: Anders Kjærbye/Scanpix 2018

Grytebust blev afgørende som forudsagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kent Nielsen havde udråbt målmand Sten Grytebust som en af de vigtigste spillere i Parken. Og i en kamp, hvor 0-0 lignede eneste mulighed for OB-point, blev målmanden som forudsagt vigtig.

Fodbold: Sten Grytebust har gennem sæsonen spillet som en af superligaens aller bedste målmænd, og nordmanden er en af de helt store grunde til, at OB kunne tage til Parken som en del af Superligaens top-seks. Til kampen havde cheftræner Kent Nielsen ved flere lejligheder kaldt ham en af de vigtigste spillere, hvis OB skulle tage point med hjem til Fyn.

I kampens åbning var Grytebusts største udfordring at holde varmen, og der skulle gå næsten 20 minutter, før han blev testet første gang. Og den afslutning af Federico Santander sad lige i de norske handsker.

Mens Sten Grytebust ikke brugte hænderne meget i starten af kampen, så stod han for en del afleveringer, og det lignede en bevidst strategi, at bolden skulle spilles ud til forsvaret. Kun en enkelt gang kiksede han i den disciplin i første halvleg, og han var generelt god til at sætte spillet i gang igen for OB.

Til sidst i halvlegen blev FC København mere farlige, og da OB-forsvaret smed bolden væk lige foran eget felt, blev Grytebust også passeret af Viktor Fischer. Og så måtte Pereira redde sin keeper, som han kort forinden havde solgt, på stregen.

Halvt tomt eller halvt fyldt

I anden halvleg pressede FCK mere på i det etablerede spil, men det helt farlige skud skulle komme på et frispark fra pæn afstand af hjemmeholdets Robert Skov, som havde haft et farligt forsøg tæt forbi tidligere. Men denne gang ramte han kassen med en kanonkugle, og selv om Grytebust fik lappen på, så fik målmanden kun vippet en smule til kuglen, og så gik bolden på overliggeren og ind. Og så må det være op til fortolkning, om det var imponerende nok i sig selv at få hånden på, eller om normanden burde have vippet den over målet.

Det kan diskuteres, om Grytebust kunne have givet sig selv bedre muligheder med bedre fodarbejde før sit spring.

Frisparket skulle vise sig at afgøre kampen, og selv om Grytebust ikke skulle ud i mange redninger i kampen, blev han derfor afgørende, som Kent Nielsen havde forudsagt. Derfor må vurderingen af OB-målmanden også bygge på især den aktion. Og selv om skuddet, som brækkede flot i luften, havde skabt problemer for de fleste målmænd, så skal en af superligaens bedste målmænd vel egentlig finde en måde at holde den ude på.

Grytebust blev afgørende som forudsagt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce